Home Știri 2018 Mercedes-Benz S Class Coupe & Cabriolet, duet pentru Frankfurt

2018 Mercedes-Benz S Class Coupe & Cabriolet, duet pentru Frankfurt

de Aurel Niculescu

După ce a lansat versiunea îmbunătățită a sedan-ului Clasa S în China la Salonul Auto de la Shanghai din Aprilie, Mercedes-Benz va celebra premiera noilor Coupe și Cabriolet acasă, la Frankfurt în timpul ediției 2017 IAA.

Dacă sunteți familiarizați cu versiunea facelift a sedan-ului Clasa S, atunci noile game Coupe și Cabriolet vor ascunde foarte puține secrete. Designul este aproape imperceptibil nuanțat, iar probabil cea mai importantă notate este adoptarea tehnologiei OLED pentru luminile spate. 66 elemente ultra-plate OLED – organic light emitting diode – vor crea impresia că plutesc efectiv în interiorul carcasei, deoarece ele sunt straturi extrem de subțiri de material organic printat pe o suprafață din sticlă și apoi iluminate. Noi elemente de design pentru Coupe și Cabriolet includ praguri dotate cu splittere cromate în față, dar și noi aerisiri de dimensiuni sporite în bară. Ambele modele ar trebui să adopte o atitudine un pic mai dinamică – în contrapartida opulenței din cabină – datorită pragurilor laterale restilizate și a ieșirilor duble pentru eșapament, la rândul lor cromate. AMG Line a primit și ea câteva îmbunătățiri – noi praguri față și spate, dar și admisiile față cu design 3D, ce pot fi recunoscute față de versiunile normale datorită celor două aripioare cromate. Avem desigur și noi opțiuni pentru jante – dar în rest, nu multe s-au schimbat în designul exteriorului.

 

 

 

 

Interiorul urmează și el același trend – modificările fiind inspirate de Clasa E și sedan-ul S, Mercedes implementând și aici noul „Widescreen Cockpit” – în esență două display-uri de înaltă rezoluție de 12.3 inch utilizate pentru instrumentarul de bord și ecranul sistemului de infotainment (controlabil de la butoanele touch de pe volan, și el nou), ce practic ocupă 2/3 din suprafața planșei de bord. Noi sunt și opțiunile de echipament: brown burr walnut wood, satin-finish grey ash wood și designo magnolia wood, Mercedes implementând inclusiv trei noi linii de tapiserie (designo Exclusive nappa leather AMG Line Plus porcelain/tizian red, designo Exclusive nappa leather porcelain/tizian red and designo Exclusive nappa leather AMG Line Plus Bengal red/black). Practic, toate tehnologiile posibile sunt la bordul noilor Coupe și Cabriolet, de la ultima versiune COMAND Online cu funcții connected, noul „Concierge Service” – practic un asistent virtual connected – la Apple CarPlay și Android Auto sau încărcare wireless pentru smartphone. Să nu uităm, Mercedes este și unul dintre cei mai implicați constructori în sectorul autonomous, iar sistemele de asistență la șofat au parte de funcționalități și mai extinse acum – în timp ce sistemul opțional de suspensie adaptivă a fost și el îmbunătățit pentru a oferi performanțe sporite datorită camerei stereo și vitezei operaționale de maxim 180 km/h.

Opțiunile de motorizare pentru S Class Coupe și Cabriolet nu sunt multe – versiunea cu pavilion închis are la bază S 450, cu V6 de 367 CP, în timp ce open top-ul pornește direct de la S 560 – dotat cu un nou V8 de patru litri capabil să dezvolte 469 CP și 700 Nm. Pentru versiunile de top – S63 și S65, avem destule noutăți – de la noua grilă „Panamericana” la trecerea modelului S63 de la vechiul V8 biturbo de 5,5 litri la modernul agregat de 4 litri. Acesta are acum 612 CP – cu 27 mai mult decât în trecut, și performanțe mai bune chiar decât marele S65, dotat cu un V12 de 630 CP. Versiunea S63 are parte și de sistemul AWD AMG Performance 4MATIC+, ce a fost introdus pe versiunile AMG ale Clasei E și dispune de distribuție variabilă totală a cuplului (emulează un RWD dacă este nevoie) – în timp ce S65 este oferit doar cu tracțiune spate: sprintul până la 100 km/h durează pentru primul 3,5 secunde față de 4,1 secunde pentru versiunea de top S65.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.