Home Știri Seat Leon Cupra R are 310 CP, la egalitate cu Golf R

Seat Leon Cupra R are 310 CP, la egalitate cu Golf R

de Aurel Niculescu

A trecut deja vremea când Skoda era marca ultra-accesibilă și Seat cea strict de nișă a grupului Volkswagen – acum poți configura o Octavia mai scumpă ca un Golf iar spaniolii sunt pe picior de egalitate cu versiunile de performanță ale grupului.

Atât Golf cât și Seat Leon au trecut destul de recent printr-un subtil proces de restilizare – în stilul casei, devii Sherlock Holmes pentru a sesiza diferențele – însă până acum Leon Cupra nu avea parte și de update-ul tehnic primit de versiunea Europeană Golf R. Însă Seat rectifică din acest moment situația odată cu introducerea noii versiuni Leon Cupra R, dotată cu toți cei 310 ponei aflați și sub capota modelului omolog din Germania. Din păcate – părerea noastră este că stilistic (interesante elemente „copper”) Leon arată chiar mai bine decât Golf – versiunea Cupra R va fi una în serie limitată, cu doar 799 de exemplare disponibile pentru fani. De notat că cei 310 CP sunt oferiți doar versiunilor cu transmisie manuală, DSG-urile au în continuare 300 CP, iar Golf R va deține în continuare supremația la capitolul motricitate, deoarece Leon Cupra R nu este oferit decât cu tracțiune față.

Diferența față de versiunile standard Cupra o fac nu doar elementele cu aspect „copper” ci și elementele din fibră de carbon pentru spoilerele față și spate, dar și componentele exclusive: pragurile Cupra R, jantele și eleronul montat pe acoperiș. Desigur, versiunea R primește inclusiv o culoare exclusivă – Matte Grey – iar inginerii Seat au pregătit și o varietate de îmbunătățiri tehnice. Avem în meniu un nou sistem de evacuare de înaltă performanță, frâne Brembo modificate, un alt unghi de cădere a roților pe axa față și un upgrade al sistemului Dynamic Chassis Control.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.