Home Știri Ford EcoSport de Craiova, gata pentru Europa

Ford EcoSport de Craiova, gata pentru Europa

de Aurel Niculescu

Odată cu încetarea producției modelului B-Max la Craiova, ce a avut loc recent, era doar o chestiune de timp până la prezentarea versiunii pentru Europa a modelului SUV compact Ford EcoSport – ce va fi produs începând cu această toamnă la Craiova.

Noul Ford EcoSport – în esență doar o versiune facelift aprofundat a celei de-a doua generații a modelului (realizat sub platforma globală Fiesta B2E, dar inițial destinat Indiei și Americii de Sud) – a fost acum prezentat de producător cu specificațiile pentru Europa, fiind văzut inițial în forma îmbunătățită încă de anul trecut la Salonul Auto de la Los Angeles. Ce este cel mai important – dacă de modelul American se va ocupa tot fabrica din India – România este singura locație de producție pentru EcoSport Euro-spec, în urma unei noi investiții, de 200 milioane de euro. Chiar dacă la nivelul design-ului versiunile pentru SUA și Europa sunt aproape identice, Ford ne-a rezervat destule surprize pentru lansarea de pe Bătrânul Continent – alegând să introducă acum ST Line și un nou propulsor diesel.

În primul rând, Ford merge contra curentului cu EcoSport și va oferi sistemul Ford Intelligent All Wheel Drive – tracțiune integrală – în combinație cu noul propulsor diesel de 1.5 litri EcoBlue (observați dispariția TDCI) ce dispune de 125 CP și 300 Nm, fiind cuplat la o cutie de viteze manuală în șase trepte și având o eficiență estimată de 4,5 l/100 km cu emisii de 119 g/km CO2. Alte versiuni de motorizare disponibile de la lansare vor include motorizarea diesel 1.5 TDCI de 100 CP în combinație cu o nouă cutie manuală cu șase trepte și FWD, dar și premiatul motor pe benzină EcoBoost de 100 CP (jumătatea lui 2018), 125 CP (manual/automat șase trepte cu padele la volan) și 140 CP.

EcoSport ST Line se alătură celorlalte modele din gama de „semi-performanță” (Fiesta, Focus, Mondeo, S-Max, Kuga și Edge) oferind un plus de prestanță vizuală și o dinamică mai bună, fără însă a umbla la performanțele propulsoarelor. EcoSport ST-Line are parte de elemente vizuale Ford Performance (bare și praguri laterale, piloni și carcasă faruri cu tentă neagră) dar și un set nou de jante de aliaj – Dark Tarnish de 17 inch. Interiorul are parte de un volan exclusiv ST Line, tapiserie parțial din piele cu inserții Miko-Dinamica (velur ecologic din poliester reciclat), cusături de culoare roșie precum și câteva alte elemente sportive. La fel ca noua Fiesta, EcoSPort va avea parte de un sistem audio premium B&O PLAY dar și de tehnologii de siguranță noi precum sistemul Cruise Control cu Adjustable Speed Limiter.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.