Home Știri Kia sosește la Frankfurt cu Picanto X-Line și Sorento facelift

Kia sosește la Frankfurt cu Picanto X-Line și Sorento facelift

de Aurel Niculescu

Constructorul sud-coreean este perfect conștient de trendul ascendent al curentului crossover, astfel încât premierele sale cele mai importante de la Salonul Auto de al Frankfurt sunt direct relevante.

În primul rând, marele SUV Sorento – după ce a fost îmbunătățit pentru piața de acasă – sosește și în versiunea Europeană cu un facelift, nu neapărat substanțial la capitolul imagine, dar suficient de interesant totuși odată cu adăugarea versiunii sporty GT Line. Standard pentru toată gama, Sorento primește un nou look grafic la nivelul farurilor și stopurilor, precum și modificări subtile la parașocurile față/spate. Grila radiatorului „tiger nose” are un ou look metalic întunecat, în timp ce caroseria are parte de două noi nuanțe – Rich Espresso ori Gravity Blue, și sunt desigur oferite și noi jante de aliaj între 17 și 19 inch.

GT Line sosește cu deja cunoscutele lămpi de ceață LED cu patru spoturi, pe lângă alte trucuri menite să dinamizeze SUV-ul: plăcuțe roșii de frână, elemente de caroserie sporty și eșapament dublu, cromat, pentru versiunea diesel. La Interior Sorento primește un nou display pentru sistemul de climatizare, un update la cea mai nouă versiune a sistemului de infotainment, cu servicii TomTom și integrare CarPlay și Android Auto. O nouă transmisie automată cu opt trepte este oferită pe motorizarea 2.2 diesel, ce duce la o reducere a emisiilor CO2 de la 172 la 159 g/km.

Poate mult mai interesant pentru clienții în căutarea unei citadine va fi foarte micul Picanto X-Line, o versiune cu inspirație crossover, ce în mod interesant aduce cu sine și cel mai puternic motor disponibil pe acest model de clasă mini. Este vorba despre un turbo în trei cilindri, de un litru și 98 CP, destul pentru a atinge 100 km/h în doar 10 secunde, cu un consum mediu de 4,5 litri în ciclul NEDC. Dacă rivalii au destule de oferit în materie de modele crossover în clasa imediat superioară, Kia pare să fi decis să testeze piața în zona mini, unde Picanto X-Line se va lupta cu jungla urbană, mulțumită caroseriei de inspirație SUV și mai ales gărzii la sol mai ridicate cu 15 mm.

Detaliile lime green poate nu sunt pe placul tuturor – dar e destul de evident, și după tratamentul aplicat interiorului – cărui segment de clienți este adresat noul X-Line: tinerilor în căutare de noi aventuri și provocări. Ei au parte și de cele necesare – display de 7 inch cu Apple CarPlay și Android Auto, cameră parcare, precum și pedale din aluminiu. Ca o notă finală – motorizarea T-GDI va deveni în curând disponibilă și pe mai sportivul Picanto GT Line.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.