Home Știri Mini John Cooper Works GP, posibil cel mai fun concept la Frankfurt

Mini John Cooper Works GP, posibil cel mai fun concept la Frankfurt

de Aurel Niculescu

Dacă credeați că Mini Electric Concept este tot ce are mai bun marca Britanică pentru salonul de casă al părintelui BMW, ei bine iată că iconicul brand a decis să pluseze într-o direcție virtual opusă, dar totuși oarecum logică.

Ce ar putea avea în comun, Mini Electric Concept și Mini John Cooper Works GP Concept în comun, în afară de aceeași scenă la Salonul Auto de la Frankfurt – ei bine, cu toții știm că electric nu înseamnă și „slow”, iar JCW GP cu siguranță are toate atributele pentru a fi un model fun, dacă vreodată Mini se decide să îl producă în serie. A, și să nu uităm ce ne-a atras de la bun început atenția – stopurile au un motiv „Union Jack” ce l-am vrea pe toate modelele de serie viitoare ale mărcii…

Revenind la JCW GP, Mini pare să evoce în cheie modern-trăsnită istoria dominației sale în lumea raliurilor anilor 1960, când Raliul Monte Carlo era practic o afacere de casă – însă update-ul pentru secolul XXI pare mult mai pregătit să ia cu asalt circuitele închise. Fiind doar un studiu, din păcate Mini nu a oferit și date sau specificații tehnice, astfel încât tot ce putem face este să admirăm estetica clasic-futuristă a exteriorului (inclusiv aripa spate ce pare preluată de la un avion de acrobație) sau interiorul race-ready dar totuși dotat cu tehnică modernă, precum head-up display sau padele de schimbare a treptelor.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.