Un sfert de milion. La atât se ridică numărul vehiculelor Dacia Jogger produse la Uzina de la Mioveni de la lansarea acestui model, în toamna anului 2021.
Destinat unui client din Germania, vehiculul aniversar este un exemplar cu motorizare hibridă de 140 CP, în configurație cu 7 locuri și nivel de echipare Extreme.
Spațiul interior generos, caracterul polivalent și ergonomia remarcabilă sunt atribute care i-au asigurat modelului Jogger recunoașterea presei de specialitate, reflectată, doar în ultimul an, în premii precum „Smart Spender Award”, acordat de publicația britanică Carwow, „Residual Value Award 2024”, atribuit de AutoVista Group, sau trofeul „Best Family Car 2024”, acordat de publicația Carbuyer, din Marea Britanie.
Lideră al segmentului de breakuri de clasă compactă din România încă din primul an de comercializare, Dacia Jogger a fost vândută, până la sfârșitul lunii februarie 2025, în peste 12.000 de exemplare.
Peste 90% din producția modelului este destinată exportului, cu precădere în țările Europei Occidentale. Principalele piețe externe ale modelului Jogger sunt: Franța (aproape 65.000 de unități), urmată de Germania (41.750 de unități), Italia (21.350 unități), Marea Britanie (20.000 de unități) și Spania (19.000 de unități) (Vânzări cumulate de la lansare până la 1 martie 2025).
Succesor al vanului Lodgy, Dacia Jogger s-a impus datorită conceptului atractiv de break cu opțiune de șapte locuri combinată cu garda la sol mare tipică unui SUV. Deși nu are nicio versiune 4×4 precum alte modele de genul Skoda Octavia 4×4 și nu are nicio motorizare diesel, Dacia a reușit să vândă volume importante în special datorită versiunii full hibrid. În prezent, doar Dacia/Renault, Toyota și MG oferă sisteme de propulsii full hibrid în Europa.
*