Home Auto util 5 motive pentru a vizita Bulgaria cu rulota

5 motive pentru a vizita Bulgaria cu rulota

de Doinita Stanciu
Bulgaria
Poate că Bulgaria nu este o destinație la care v-ați gândit pentru călătoria de vară, dar ar trebui să vă mai gândiți o dată. Bulgaria este o comoară a Europei. Dacă sunteți în căutarea unui loc diferit și interesant, aveți multe de descoperit aici. Iată 5 motive excelente pentru a vizita Bulgaria cu rulota.

1. Viața sălbatică, peisajele și natura

Fauna sălbatică și peisajele din Bulgaria sunt uimitoare! Țara este mare, așa că natura are posibilitatea de a se dezvolta și prospera. Avifauna este uimitoare, găsindu-se oriolii aurii, ulii, vulturi, bufnițe, berze, privighetori, ciocănitori, lilieci și albinuțe colorate.

Delta Dunării abundă în păsări rare, iar Marea Neagră are zone naturale dedicate conservării păsărilor și dezvoltării zonelor umede.

Bulgaria este cunoscută ca țara râurilor și a munților. Există atât de multe locuri frumoase de vizitat și posibilitatea unor drumeții cu motocicleta și trasee 4×4 sau ATV.

De la Camping Veliko Târnovo aveți de ales între multe trasee de mers pe jos și poteci locale. Ideea este că dacă vizitați Bulgaria cu rulota, atunci sunteți flexibil, având libertatea să vă creați propriul itinerar. Explorarea Bulgariei cu rulota vă permite să pătrundeți în istoria bogată a țării. Totuși, înainte de a porni la drum, nu uitați să vă informați cu privire la regulile de circulație și unde puteți face camping.

2. Alimente și băuturi

Mâncarea din Bulgaria este delicioasă! Este de sezon, proaspătă și simplă. Restaurantele sunt numeroase, iar mâncarea este în mod constant bună.

Mâncarea pe care nu trebuie să o ratați în timpul turului dumneavoastră în Bulgaria este:

  • Salata Shopska – Culoarea salatei reprezintă steagul bulgăresc. Este cel mai faimos fel de mâncare bulgărească și este atât de gustoasă. Vara, legumele sunt perfect coapte. Acestea contrastează cu brânza albă sărată și cremoasă, care seamănă puțin cu feta.
  • Sach – Aceasta este placa de grătar fierbinte pentru gătit. Aceasta înseamnă că puteți avea Sach de legume, Sach de pui, Sach mixt și multe alte combinații. Mâncarea este friptă la grătar pe placa de piatră. Are un gust minunat. Totuși, nu atingeți placa, este foarte fierbinte!
  • Rakia este băutura națională. Este un rachiu de fructe, de obicei obținut din struguri. Alte varietăți sunt făcute din prune, caise, pere și cireșe. bulgarii beau în mod tradițional rakia atunci când mănâncă salate, în special Shopska Salad.

3. Cultura

Bulgaria este o fuziune a culturilor orientale și occidentale. Este fascinant să vezi cum cultura a fost modelată de influența comunismului, de ocupația turcă și de tradițiile tracice.

Mulți călători o vizitează pentru a vedea influența comunismului. La intrarea în majoritatea orașelor mici există un monument comunist. În apropiere de Camping Veliko Târnovo există unul la intrarea în Lyaskovets. Unul dintre cele mai fascinante se află la o excursie de o zi de aici. Este vorba de Buzludzha. Au început lucrările de renovare, așa că ar trebui să fie deschis pentru vizite în interior în următorii ani.

Mormintele tracice de la Kazanlak sunt o perspectivă fascinantă asupra vieții și morții tracilor. Arheologii au descoperit majoritatea mormintelor în urmă cu mai puțin de 50 de ani, așa că este posibil să fie descoperite mult mai multe în anii următori.

Bulgaria este și ea plină de tradiții și obiceiuri. Fiți atenți la panglicile negre de pe uși și la afișele care celebrează viața oamenilor. Aceste afișe se numesc necrologuri.

4. Izvoare minerale și ape curative

Bulgaria este renumită pentru puterea apei sale. Există multe zone din Bulgaria renumite pentru izvoarele lor naturale. La 5 minute de mers pe jos de zona de camping se află un izvor natural. Vă putem arăta unde să mergeți pentru a vă umple sticlele cu apă naturală.

Velingrad și Sandanski sunt orașe populare pentru tratamente spa. Există campinguri grozave și în apropierea acestor două orașe Camping Kromidovo și Thermal Camping Velingrad

5. Marile campinguri

În ultimii ani, în Bulgaria s-au deschis mai multe campinguri noi. Aceasta devine noua destinație pentru rulotele care călătoresc în Europa.

Camping Veliko Tarnovo

Camping Veliko Tarnovo este un camping construit special pentru rulote. Este situat în centrul Bulgariei și oferă tot ce aveți nevoie pentru o pauză de relaxare în natură.

Piscina panoramică de 20 de metri este o bijuterie, iar atunci când aveți nevoie de timp pentru a vă revitaliza și a vă reîncărca bateriile în natură, aceasta este locația perfectă. La 15 minute cu taxiul sunteți în centrul orașului Veliko Tarnovo, capitala medievală a Bulgariei, astfel încât puteți vizita obiectivele turistice și puteți vizita unul dintre restaurantele fantastice pe care le veți găsi acolo.

Campingul Veliko Tarnovo este locul ideal pentru a vă opri înainte de a vă îndrepta spre România (sau prima noapte după ce ajungeți în Bulgaria de la punctul de trecere a frontierei Ruse din România).

Concluzie

Acestea sunt cele 5 motive excelente pentru a vizita Bulgaria în această vară cu rulota dumneavoastră. Ce mai așteptați? Porniți la drum cu încredere și bucurați-vă de frumusețea fascinantă a Bulgariei!

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.