Home Știri Adio, VW Kombi!

Adio, VW Kombi!

de

Fiind fabricat încă din 2 septembrie 1957, acesta este modelul cu cea mai lungă perioadă de producție din industria auto. El și-a pregătit retragerea prin seria limitată Kombi Last Edition.

VW Kombi Last Edition

Seria specială e limitată la 600 de exemplare și poate fi achiziționată exclusiv pe piața din Brazilia pentru echivalentul a aproximativ 27.600 de euro. Kombi Last Edition iese în evidență prin detaliile particulare, cum ar fi vopseaua în două culori, o finisare mai atentă a interiorului și anumite elemente de design ce amintesc de diferite versiuni care au ieșit de pe banda de producție în cei 56 de ani de existență. Fiecare mașină este numerotată și poartă o plăcuță de identificare.

Între 1957 și iulie 2013, Volkswagen a produs  în Brazilia aproximativ 1,5 milioane de furgonete Kombi la uzina de la Bernardo do Campo, o suburbie a orașului São Paulo. Pe lângă piața locală, acestea au fost comercializate și în Algeria, Argentina, Chile, Peru, Nigeria, Mexic, Venezuela și Uruguay.

Modelul este propulsat de un motor Total Flex EA111 de 1,4 l, ce dezvoltă 78 CP atunci când este alimentat cu benzină, respectiv 80 CP în cazul în care rezervorul conține etanol.

Modelul oferă spațiu pentru nouă persoane, iar perdeluțele de la geamuri sunt confecționate din stofă albastră pentru a se asorta cu vopseaua exterioară a mașinii. Pentru o funcționalitate mai bună, imaginea retro este completată cu câteva elemente moderne. Astfel, sistemul audio este iluminat cu leduri, beneficiază de intrare USB și poate citi melodii în format mp3.

Dacă prețul de peste 27.000 de euro nu pare să fie acoperit de componenta tehnică a mașinii, el este pe deplin justificat de aspectul exclusivist. Unde altundeva mai poți găsi o mașină nouă construită ca acum 50 de ani?!

Articole similare