Home Știri Alfa Romeo Giulia și Stelvio în ediție specială Estrema

Alfa Romeo Giulia și Stelvio în ediție specială Estrema

de George Grosu

Alfa Romeo a prezentat recent o nouă versiune specială denumită Estrema disponibilă pentru modelele Giulia și Stelvio. Noile Alfa Romeo Giulia și Stelvio în ediție specială Estrema, dispun de tracțiune integrală Q4, suspensie controlotă electronică și de unele detalii specifice.

În așteptarea restyling-ului major de la mijlocul carierei atât pentru modelul Giulia din clasa medie superioară cât și pentru modelul SUV Stelvio din segmentul mediu, producătorul din Arese (Milano), lansează o nouă versiune specială. Denumită Estrema, aceasta reunește toate caracteristicile tehnice ale versiunii sportive Quadrifoglio, păstrând în același timp un stil mai „burghez”.

Ambele modele în versiunea Estrema au avut prezentarea oficială la Hinwil (Elveția) la sediul central al echipei Sauber F1 Team și sunt disponibile cu motorizările pe benzină și turbo diesel cele mai performante ale căror puteri variază între 210 CP și 280 CP, tracțiune integrală Q4 și sisteme de control care nu pot fi dezactivate.

Noua versiune specială Extreme poate fi ușor recunoscută la exterior prin jantele din aliaj special eleborate vopsite în negru, similare cu cele ale versiunii sportive Quadrifoglio dar și unele detalii din fibră de carbon care sunt tipice pentru Alfa Romeo. De exemplu, retrovizoarele exterioare, difuzoarele față și spate precum și grila frontală cunoscută și ca “Scudetto” cu logo-ul brandului italian, sunt realizate din materiale ușoare.

De asemenea nu lipsește sigla atrăgătoare Estrema aflată în poziția tipică Alfa Romeo respectiv pe aripile față, scrisă cu litere de culoare negră și care se camuflează suficient de bine cu culoarea caroseriei, pentru a genera un efect special de mister și curiozitate atunci când întâlnim aceste modele atrăgătoare pe stradă.

La interior, însă, diferențele sunt mai puține în comparație cu versiunile pe care le cunoaștem deja atât în cazul lui Giulia cât și ăn cal al lui Stelvio. Cu un interior mixt din piele neagră și alcantara cu cusături roșii și unele detalii din carbon pe planșa de bord, acestea mențin spațiul suficient de bun în spate al versiunilor mai clasice, inclusiv al portbagajului, fără a renunța la însă la unele detalii sportive.

În partea inferioară a tunelului central, găsim selectorul cutiei de viteze ZF cu 8 trepte care rămâne neschimbat față de celelalte versiuni, precum și volanul sportiv din piele cu cusături roșii și toate echipamentele standard ale sistemelor Infotainment și ADAS, gestionabile din butoanele poziționate pe spițele volanului. Nu lipsesc scaunele sport față împrumutate de la versiunea Veloce în timp ce sistemul audio Harman Kardon cu 14 difuzoare este dotare standard.

Comparativ cu versiunile de bază și intermediare, Giulia și Stelvio în noua ediție specială Estrema oferă un comportament cu un pronunțat caracter sportiv. Acest lucru se datorează cu siguranță suspensiei controlate electronic și diferenţialului spate autoblocant pentru tracțiunea integrală Q4, ambele oferite în standard. Toate acestea sunt combinate cu trenul de rulare ale cunoscutei platforme tehnice Giorgio îndelung testate și care reprezintă chiar o referință pentru modelele italiene cu motor poziționat frontal longitudinal. Cele două motoare disponibile pe benzină de 2 litri turbo și 2,2 litri turbo diesel dezvoltă 280 și respectiv 210 CP și sunt asociate în standard cu o transmisie automată ZF cu 8 trepte.

Atât pentru Giulia, cât și pentru Stelvio în noua versiune Estrema, sunt disponibile în standard cele mai mari pneuri din gama Alfa Romeo, în cazul sedanaului de 19 țoli iar pentru SUV de 21 țoli.

Prețurile pentru Alfa Romeo Giulia și Stelvio în versiune Estrema încep de la 67.600 de euro, respectiv 75.400 de euro însă, compania originară din Arese nu a precizat încă cu ce opțiuni pot fi echipate cele două modele, întrucât acestea beneficiază de un echipament de dotări bogat iar lista de dotări opționale probabil va fi una minimă.

Alfa Romeo Giulia și Stelvio în ediție specială Estrema
Alfa Romeo Giulia și Stelvio în ediție specială Estrema
Alfa Romeo Giulia și Stelvio în ediție specială Estrema
Alfa Romeo Giulia în ediție specială Estrema
Alfa Romeo Giulia în ediție specială Estrema
Alfa Romeo Stelvio în ediție specială Estrema
Alfa Romeo Stelvio în ediție specială Estrema
Alfa Romeo Stelvio în ediție specială Estrema
Jante cu stil personalizat
tradiționalul Scudetto - Giulia
Tunelul msedian cu detalii specifice
Panourile portierelor cu detalii spacifice
Planșă de bord cu detalii specifice

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.