Home Motorsport Alpine A110 Cup este gata de acțiune

Alpine A110 Cup este gata de acțiune

de Aurel Niculescu

Șase dintre circuitele Bătrânului Continent – iar oferta este mai mult decât generoasă în materie de locații interesante – vor găzdui noua competiție monomarcă „Alpine Europa Cup”, în cadrul cărei doritorii se vor întrece la bordul noului A110 Cup.

Reinventatul model sport cu model central Alpine A110 abia a fost prezentat în primăvara anului acesta în cadrul Salonului Auto de la Geneva și deja își dorește o carieră în motorsport prin intermediul versiunii Cup. Dezvoltat în parteneriat cu echipa de curse Sigmatech și cu asistență din partea Renault Sport Racing, noul bolid are parte de toate modificările necesare, inclusiv suduri de rezistență și un roll-cage la interior. Comparativ cu modelul de serie, A110 Cup are parte de o suspensie cu amortizoare ajustabile Ohlins coborâtă cu 40 mm, jante de 18 inch cu pneuri striate sau slick Michelin și frâne de la Brembo.

În plus, propulsorul de 1,8 litri turbo cu patru cilindri în linie a primit un nou sistem de evacuare, un computer racing și sosește inclusiv cu un câștig de putere – de la 252 la 270 CP. Totul, îmbrăcat în caroseria ce acum cântărește doar 1050 kg, puterea fiind transmisă roților prin intermediul unei transmisii secvențiale și a unui diferențial cu alunecare limitată. Interiorul este chiar mai diferit față de versiunea standard A110 – scaunul Sabelt cu centuri harnașament, noul volan racing cu ecran încorporat și noile pedale, plus scoaterea multor elemente îl fac pe șofer să se simtă ca în modelele de curse din serii mai prestigioase. Doar „puțin peste 20 exemplare” vor fi produse pentru sezonul 2018, prețul fiind de 100.000 euro și înregistrarea încă alți €20000 – dar cu premii de peste €160.000 în joc.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.