Home Știri BMW X2 – micul extrovertit bavarez

BMW X2 – micul extrovertit bavarez

de Aurel Niculescu

Începând cu martie 2018, când va debuta noul X2 pe piețele internaționale, familia de SUV-uri de la BMW se va întregi cu un nou membru, unul mai atractiv și extrovertit decât ne-a obișnuit compania în ultimul timp.

BMW X2 sosește în gama producătorului German într-un moment propice crossover-elor, dar și nișei coupe-SUV-urilor, al cărei exponent de seamă a fost la început X6 și apoi și alături de recentul X4. De această dată X2 nu pare un direct urmaș al mai marelui X6 ca în cazul modelului X4, ci are parte de o individualitate proprie, acționând ca alternativă sportivă la compactele X1 și X3. Noul X2 joacă direct cartea dinamismului – de la design-ul de această dată ușor de separat față de X1 și X3 la versiunile M Sport și noua M Sport X ce oferă standard M Suspension, ce coboară asieta cu 10 mm mai aproape de sol. Chiar dacă este mai scurt și mai scund decât X1, X2 oferă totuși spațiu pentru cinci persoane la bord precum și un portbagaj încăpător de 470 litri.
https://youtu.be/GQng5ueGoUI

Interiorul în schimb nu mai are parte de același caracter individualist, oferind atmosfera tipică BMW din gama compactă – dar și cam tot ce ți-ai putea dori în materie de confort și asistență a șofatului, de la instrumente de bord cu tehnologie Black Panel, BMW ConnectedDrive+ și iDrive cu ecran de 8,8 inch touchscreen la noutăți precum piele Dakota în culoarea Magma Red. În momentul lansării, X2 va avea parte de trei propulsoare – xDrive20i pe benzină de 192 CP și două alternative diesel: xDrive20d de 190 CP și xDrive25d de 231 CP. Ambele au parte de tracțiune integrală standard și de cutie automată cu opt trepte pentru MAC-uri și în șapte trepte cu dublu ambreiaj pentru motorizarea pe benzină. Mai târziu anul viitor vor sosi și sDrive18i în trei cilindri și noi opțiuni în patru cilindri: X2 sDrive18d sau X2 xDrive18d.
https://youtu.be/oi2KtXjg6io

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.