Home Știri Ares Design X-Raid, un G-Class în armură nouă

Ares Design X-Raid, un G-Class în armură nouă

de Aurel Niculescu

Compania, cu sediul în Modena, Italia, își propune să reînvie arta pierdută a coachbuild-ului cu ajutorul fostului CEO Lotus, Dany Bahar, devenit acum membru fondator – pornind de la o adevărată legendă a industriei auto.

La o primă privire poate nici nu veți recunoaște vehiculul donator – logic dacă ținem cont că ideea de coachbuild are în vedere o transformare la nivel stilistic mult mai profundă decât simpla procedură de aftermarket realizată de casele de tuning. Sub noua înfățișare, ce arată modern și înfricoșător de sexi în același timp se află generația actuală Mercedes G Class, mai exact versiunea Mercedes-AMG G63, ce donează componentele tehnice și propulsorul V8 de 5,5 litri.

Caroseria în schimb are toate panourile reconstruite din fibră de carbon și aluminiu – componentele aducând și o cură de slăbire masivă de nu mai puțin de 200 kg. Totul este realizat custom – de la jantele de 22 inch creație proprie Ares design la un „cockpit” complet nou, ce însă reușește să păstreze multe dintre elementele G-ului standard. Îmbăiat în piele Nappa și cu scaune VIP separate în spate, proprietarul va face furori în cadrul oricărei congregații G-Class și mulțumită modificărilor aduse propulsorului, adus acum la nu mai puțin de 760 CP – destul pentru o viteză maximă limitată la 250 km/h.
https://youtu.be/C_xR-9sPLcg

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.