Home Știri Audi A1, produs în fabrica SEAT din Martorell

Audi A1, produs în fabrica SEAT din Martorell

de

Audi a decis alocarea productiei pentru diferitele modele din actuala și viitoarea sa gamă. Ca urmare a succesului inregistrat cu SUV-ul Q3, Audi a incredintat fabricii SEAT productia modelului A1.

Seat Martorell

Productia lui Audi A1, care in prezent se construieste in Bruxelles, este planificata sa inceapa in 2018 in fabrica de la Martorell, Audi asteptandu-se la un nivel ridicat al volumului de productie in urmatorii ani. Pe langa faptul ca A1 va contribui la atingerea capacitatii maxime de productie a fabricii, modelul va aduce de asemenea investitii si angajari noi la fabrica SEAT. 

In continuare, Audi a anuntat ca productia modelului Audi Q3, care a fost produs la Martorell inca de la mijlocul anului 2011, se va muta la fabrica de la Györ, din Ungaria. De cand a inceput productia lui Q3 la Martorell, fabrica a depasit cifrele anuale estimate initial la 100.000 unitati, si a ajuns la un total de 478.000. A1 va fi cea de-a doua masina premium construita in Spania, dupa Q3. “Fabrica Martorell are o experienta indelungata si produce Audi Q3 la cel mai inalt nivel de calitate“, spune Prof. Dr. Ing. Hubert Waltl, membru al Consiliului de Productie al Audi AG.“ De aceea, am luat decizia sa producem Audi A1 in Martorell. Astfel vom genera sinergii aditionale avantajoase in cadrul Grupului Volkswagen si vom combina competente esentiale suplimentare”, a adaugat acesta.

Presedintele Comitetului Executiv al marcii SEAT, Luca de Meo, a pus accentul pe “deplina incredere pe care marca Audi si Grupul Volkswagen au investit-o in SEAT si fabrica Martorell. Faptul ca vom produce A1 este o veste excelenta si ne va aduce un volum mai mare, generand cresterea veniturilor in urmatorii cativa ani”.

De asemenea, VicePresedintele SEAT pe partea de Productie, Dr. Andreas Tostmann, a declarat ca alocarea productiei lui Audi A1 reprezinta recunoasterea rezultatelor excelente obtinute cu Q3 de catre echipa SEAT la Martorell in ultimii aniSuntem incantati de faptul ca ni sa alocat acest nou model, care va fi produs la cele mai inalte standarde de calitate ale Martorell”.

Articole similare