Home Știri Audi A8 – tehnologie pură

Audi A8 – tehnologie pură

de

A patra generație Audi A8 urmează trendul lansat de Clasa S și Seria 7 și vine cu un pachet întreg de tehnologii de top menite a face mai ușoară viața la bord.

Dincolo de detaliile vizibile cu ochiul liber, precum design-ul interior și configurația interioară, sau de datele seci din tabelul cu date tehnice, Audi A8 impresionează prin nivelul înalt de tehnologie îmbarcat. Ca o adevărată navă amiral, A8 respectă întru totul sloganul mărcii, „Progres prin tehnologie”, oferind sisteme avansate de conducere autonomă, un sistem MHEV sau funcții noi pentru ecranele tactile, toate acestea reunite sub numele Audi AI (Artifical Intelligence.

Printre noile funcții se numără sistemul Traffic Jam Pilot, care oferă nivelul 3 de conducere autonomă, dar nu poate fi încă utilizat deoarece legislația europeană permite doar nivelul 2 (în care șoferul încă trebuie să participe activ la pilotarea mașinii).

Sistemul micro-hibrid MHEV (Mild Hybrid Electric Drive) de pe Audi A8 utilizează o baterie de 48 V și frânare recuperativă. Este disponibil pe toate motorizările și reduce consumul cu până 0,7 l/100 km. Direcția integrală permite virarea roților spate în tandem și, respectiv, în sens opus roților față, iar suspensia activă poate varia înălțimea fiecărei roți în funcție de condițiile de rulare sau ca parte a sistemului de siguranță activă. Tot la acest capitol intră noul scaner laser pentru detectarea obstacolelor și comunicarea cu alte mașini, prin intermediul aplicației Here Maps, gestionată împreună cu BMW și MB. Inutil de spus că mai sunt prezente sisteme de garare automată, o aplicație dedicată MyAudi sau ecrane cu rezoluție înaltă.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.