Home Știri Autostrada Sebeș – Turda va primi bani europeni

Autostrada Sebeș – Turda va primi bani europeni

de

Un tronson al autostrăzii Transilvania, proiect abandonat anul trecut de Bechtel, va avea o legătură cu Coridorul IV, care va fi finanțată din bani europeni.

lucrari_autostrada

Tronsonul de 78 km ce ar trebui să facă legătura dintre Coridorul IV și autostrada Transilvania dintre Sebeș și Turda va fi finanțat în proporție de 85% din fonduri europene. Banii vor proveni din actualul program de finanțare aferent exercițiului bugetar 2007–2013, conform revistei Capital.

Comisia Europeană (CE) a confirmat informaţia la finele săptămânii trecute, în urma unei întâlniri între Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor şi comisarul pentru politică regională, vicepreşedintele Comisiei Europene, Johannes Hahn, în urma cărora a anunţat acordul CE pentru finanţarea acestui segment de drum.

Primul pas spre o autostradă între Pitești și Craiova a fost făcut

„Legăm Sebeş de Turda. Sunt 78 de kilometri şi am găsit finanţare în alocarea financiară 2007–2013. Va fi un proiect de circa 800–900 milioane de euro, finanţat în proporţie de 85% din fonduri europene şi care va trebui să fie finalizat destul de repede, adică până la finalul anului 2015, ca să intre pe facilitatea aceea de n+2, adică să poţi folosi fondurile din alocarea până în 2013 încă 2 ani“, a declarat Dan Şova, ministrul Marilor Proiecte.

 

Articole similare

Comentarii închise.