Home Știri BMW Touring Coupe concept: Unicatul BMW de la Villa d’Este

BMW Touring Coupe concept: Unicatul BMW de la Villa d’Este

de Dan Damian
BMW Touring Coupe concept

BMW continuă să inoveze. De această dată nu tehnic, ci la nivel de design și idei. Și toate acestea sunt reprezentate de BMW Touring Coupe concept, prezentat la Concursul de Eleganță de la Villa d’Este.

Constructorul german are experiență în domeniul conceptelor out-of-the-box, așa că noul BMW Touring Coupe nu este chiar o surpriză. Însă realizarea, adică modul în care a fost desenat spatele acestui concept, poate fi considerată o operă de artă, având în vedere integrarea într-un ansamblu deja cunoscut. Pentru că BMW Touring Coupe se bazează pe modelul Z4, căruia îi aplică un spate de shooting brake pasional, printr-o integrare armonioasă. Și de ce amintește? Sunt precedente. BMW Z3 Coupe (1998), poreclit – evident de către critici – pantoful clown-ului. Bine, BMW spune că proporțiile sale amintesc de BMW 328 Touring Coupe, care a câștigat Mille Miglia în 1940, dar pentru toți fanii BMW acest concept amintește de Z3 Coupe.

BMW Touring Coupe concept

Ideea este că BMW Touring Coupe este un unicat, nu va fi produs în serie, și are rolul de a evidenția “the original Sheer Driving Pleasure” așa cum spune Domagoj Dukec, șeful BMW Design. Așadar este un model emoțional, care vine să arate plăcerea unei mașini într-o lume în care ideea de electrificare tinde să se concentreze exclusiv pe rațiune.

BMW Touring Coupe concept

Interiorul este cel al lui Z4, dar doar la nivel structural, pentru că finisarea și culorile sunt specifice. Culoarea bi-ton din habitaclu a fost realizată cu colaborarea casei italiene Poltrona Frau. Pe de arată parte, în spatele celor două locuri nu este decât un foarte atent finisat compartiment pentru bagaje. Și nu orice fel de bagaje, pentru că maeștrii de la Schedoni, specializați în produse din piele naturală, au creat o serie de genți exclusive pentru acest concept: două mai mari și una mai mică, care să se integreze perfect în spațiul, coloristica și conceptul acestui unicat.

BMW Touring Coupe concept

Da, ar trebui să vorbim și despre motor. BMW nu ne spune decât faptul că sub capota față este un 6 în linie, ceea ce ne-ar putea face să credem că este vorba despre motorul versiunii Z4 M40i, care produce 340 CP și 500 Nm, singurul 3 litri L6 disponibil pe roadsterului Z4.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.