Home Teste Test Mercedes GLC 400e 4Matic: Electrizant

Test Mercedes GLC 400e 4Matic: Electrizant

de Răzvan Măgureanu
test Mercedes GLC 400 e 4Matic 2023

Cel mai vândut SUV premium de clasă medie din Europa trece la a doua generație. Pe lângă confortul proverbial, noul Mercedes GLC promite mai multă agilitate și aptitudini în off-road peste media clasei. Am vrut să vedem ce are de oferit în cea mai puternică versiune PHEV, GLC 400 e 4Matic.

A fost odată GLK cu formele sale angulare, care voiau să ne ducă cu gândul la Clasa G. Apoi, numele s-a schimbat în GLC, iar odată cu el, și filosofia designului, cu forme line și aerodinamice. Cei care se gândeau că renunțarea la formele pătrățoase va aduce un recul al vânzărilor s-au înșelat. GLC a devenit cel mai vândut SUV la nivel european, depășindu-și clar toată concurența (vezi caseta Car guide). Poate de aceea, designerii de la Mercedes nu au vrut să riște, așa că a doua generație GLC (a treia dacă luăm în calcul și GLK-ul) nu mai vine cu vreo revoluție a designului, ci păstrează liniile predecesoarei. Totuși, proiectanții au rămas cu oarecare nostalgie a Clasei G, astfel că noul GLC are o capotă mai lungă, puternic profilată și o grilă a radiatorului mai verticală.

Însă nu cu designul a vrut Mercedes să atragă, ci cu tehnologia electrică a noii generații, nume de cod X254. Prin urmare, acum absolut toate modelele cu motoare convenționale au tehnologie mild hybrid la 48 V și se oferă nu mai puțin de trei versiuni PHEV: 300 e 4Matic, 300 de 4Matic și 400 E 4Matic. Noi am avut-o pentru test pe cea mai puternică, 400 e 4Matic, care are 61 CP în plus față de vechiul model, 381 comparativ cu 320 CP înainte. Un motor turbo de 2 l și 252 CP (211 înainte) este cuplat la un motor electric de 136 CP (122 înainte), și ansamblul livrează 381 CP și 650 Nm, suficienți pentru o accelerație 0–100 km/h în numai 5,6 secunde, în ciuda unei mase respectabile, de 2355 kg, cu 430 mai mare decât a lui GLC 300 4Matic echipat cu același motor termic.

test Mercedes GLC 400 e 4Matic 2023
De ce așa de greu? Pentru că Mercedes a montat în GLC o baterie foarte mare, de 31,2 kWh (23,4 utili), care îi conferă o autonomie electrică record, cuprinsă între 118 și 130 km. În ziua testului, la temperaturi de doar câteva grade peste zero, am înregistrat o autonomie electrică de 101 km, care este suficient de mare. E reconfortant să poți merge în mod pur electric cu un astfel de SUV mai mult de 100 km. Și nu doar te târăști prin oraș cu 50–60 km/h, ci poți folosi energia electrică și la viteze de autostradă, deoarece GLC 400 e 4Matic poate rula electric cu până la 140 km/h. Poți și apăsa ceva mai energic pedala de accelerație la depășiri, iar motorul termic nu intră în funcțiune dacă ești în modul electric.

Bateria mare necesită și încărcare rapidă, motiv pentru care Mercedes este printre puținii constructori ce oferă încărcare la priză rapidă DC pentru un PHEV. Astfel, GLC 400 e 4Matic se poate alimenta cu până la 60 kW la stații DC, în numai 30 de minute (595 de euro).

Mai adaptat pentru off-road
Printre modurile de rulare au apărut două noutăți: modul B, care conservă energia din baterie, și modul off-road (inclusiv asistent la coborârea pantelor), care este standard la toate versiunile. Concomitent, în modurile de afișaj ale instrumentelor digitale de bord a apărut și un display specific pentru off-road, cu o grafică frumos colorată, cu busolă, coordonate geografice, altimetru, clinometru și unghi de bracaj al roților din față, iar dacă se comandă pachetul Engineering (3320 de euro, nu a fost prezent la mașina de test), care include suspensie pneumatică și direcție integrală, se afișează și unghiul de bracaj al roților din spate.

test Mercedes GLC 400 e 4Matic 2023

De asemenea, cine vrea să se aventureze nu doar pe macadam are la dispoziție pachetul Off-Road Engineering, cu gardă la sol mărită cu 20 mm. Dovadă că Mercedes vrea să se adreseze și mai mult iubitorilor de aventuri, GLC vine cu așa-numita „capotă transparentă“, inclusă în pachetul opțional cu camera la 360° (547,40 de euro). Astfel, până la viteza de 8 km/h, șoferul poate vedea ce se află în față sub mașină, iar între 8 și 20 km/h, dacă în fața mașinii este vreun obstacol. Imaginea e foarte clară și ajută mult în off-road, unde poți vedea dacă în drum a apărut vreun bolovan sau alt obstacol.
O altă noutate este opțiunea de a conduce 100% electric în modul Off-road și a nu polua în zonele foarte aglomerate. În acest caz, cei 440 Nm dezvoltați de motorul electric sunt absolut suficienți.

Mai dinamic
GLC utilizează aceeași platformă precum noua Clasă C, cu suspensie frontală cu patru brațe și posterioară cu cinci. Dar acum, chiar și suspensia de bază oferă mai mult confort și, în același timp, s-a îmbunătățit substanțial agilitatea. Oricum, din cauza bateriei grele, versiunile PHEV au standard la puntea din spate suspensie pneumatică cu menținere constantă a gărzii la sol.

Chiar și fără direcția integrală care, până la 60 km/h, orientează roțile posterioare în sens invers față de cele frontale și reduce diametrul de bracaj cu 90 cm, GLC este neașteptat de agil. Direcția, mai grea în modul Sport, oferă un feedback foarte bun și e surprinzător de incisivă pentru un SUV Mercedes. Noul Mercedes GLC se simte mai comunicativ, mai angajant la condus, mai aproape de un „driver’s car“.

În virajele rapide se percepe însă inerția suplimentară cauzată de bateria foarte grea, care apasă pe puntea din spate, așa că ESP-ul intră în funcțiune ceva mai repede când se forțează limitele. Însă ținuta de drum rămâne sigură și extrem de neutră în orice situație și e o plăcere să conduci acest GLC în călătorii lungi pe autostradă. Mai ușoară cu 430 kg și fără balastul bateriei în spate, GLC 300 4Matic este cert mai incisiv, mai ales dacă e dotat și cu direcția integrală.

Revenind la sistemul de propulsie, acesta oferă mult rafinament pe lângă dinamică. Când mergi în modul Hybrid, cât timp bateria este încărcată, dinamica e superbă. Se simte din plin aportul puternicului motor electric, iar cel termic funcționează mai relaxat. Când bateria s-a descărcat, accelerațiile sunt puțin mai lente, dar totuși suficient de rapide, însă motorul termic începe să se audă mai mult la turații înalte. Însă, indiferent dacă bateria e descărcată sau nu, GLC este un SUV extrem de dinamic.

Dar prețul plătit pentru dinamică nu e important, deoarece, în regim hibrid, cu bateria încărcată, GLC 400 e 4Matic se mulțumește cu 7 l/100 km. După ce bateria s-a descărcat, consumul crește spre 9 l/100 km, dar rămâne decent. Având însă în vedere autonomia electrică mare, în oraș nu vei avea aproape niciodată nevoie de motorul termic.

Mercedes a făcut eforturi și a modificat suspensia din spate pentru a plasa cât mai jos bateria de mare capacitate. Totuși, din cauza creșterii capacității bateriei, aceasta răpește o parte din portbagaj, podeaua sa fiind mai înaltă cu circa 6–7 cm. În acest fel s-au pierdut 130 de litri din cei 600 ai versiunii cu motor termic, astfel că GLC 400 e 4Matic are un portbagaj de 470 de litri, care se poate extinde la 1530 prin rabatarea banchetei fracționabile. Deoarece bateria a fost plasată deasupra punții posterioare, nu a fost nevoie să se înalțe podeaua în dreptul locurilor din spate, așa că pasagerii stau confortabil, fără a avea genunchii în aer. Au mult loc pentru picioare, dar spătarul banchetei este puțin cam tare, iar șezutul putea fi puțin mai lung.

test Mercedes GLC 400 e 4Matic 2023

Noul Mercedes GLC a preluat layoutul bordului de la Clasa C, cu elegantul display-portret pentru sistemul multimedia MBUX de generația a doua și cu displayul de 12,3 inchi pentru instrumentele digitale, care este foarte bine configurat și cu meniuri sugestive. Nou e și volanul, tot de la Clasa C, cu cele două brațe duble cu suprafețe tactile foarte ușor de accesat.

De pe brațul superior din stânga se comandă indicatoarele digitale de bord, iar de pe cel din stânga, sistemul multimedia. Suprafața tactilă funcționează ireproșabil, răspunde bine și e ușor de lucrat cu ea. Spre deosebire de unii dintre rivalii săi, Mercedes oferă acces direct la reglajele scaunelor de la butoanele de pe uși, inclusiv pentru încălzirea lor, dar poți accesa meniul scaunelor și în sistemul multimedia. Foarte practice sunt și cele două compartimente cu capac de pe tunelul median, cel din față având suporturi pentru doze de băuturi și un spațiu bine protejat pentru încărcarea inductivă a telefonului.

Totul perfect? La un preț de bază de 74.490 de euro, așa ar trebui să fie. Dar ochiul nostru critic a văzut niște plastic tare pe spătarele scaunelor din față, în zona inferioară a ușilor din spate, la marginea banchetei, iar buzunarele din spate nu au partea inferioară capitonată. În schimb, podeaua portbagajului este frumos capitonată.

Verdict

Noul Mercedes GLC este mai agil, iar suspensia standard de la PHEV, cu arcuri pneumatice la puntea din spate, aduce un plus de confort. De asemenea, e mai bine pregătit pentru teren accidentat, oferind chiar opțiunea unei suspensii pentru off-road, pe lângă pachetul Engineering cu suspensie pneumatică și direcție integrală. Ca PHEV, impresionează autonomia electrică mare și încărcarea rapidă a bateriei. De criticat sunt unele plastice tari în locuri prea vizibile. 

Date tehnice 
Caroserie
SUV cu 5 locuri. Lungime × lățime × înălțime: 4716 × 1890 × 1638 mm. Ampatament: 2888 mm. Masă proprie: 2355 kg. Volum portbagaj: 470–1540 l
Tren de rulare
Suspensie față cu 4 brațe, spate cu 5 brațe, frâne cu discuri ventilate față și spate, pneuri față 235/55 R19, spate 2545/50 R19
Transmisie
Tracțiune integrală, cutie automată cu 9 trepte
Propulsie
Motor turbo L6, cilindree 1999 cm3, putere maximă 185 kW (252 CP)/5800 rpm, cuplu maxim 400 Nm/2000–3200 rpm. Motor electric putere maximă 100 kW (136 CP), cuplu maxim 440 Nm. Capacitate baterie brută/netă: 31,2/23,4 kWh
Performanțe
0–100 km/h  5,6 s
Viteză maximă 237 km/h
Consum mixt (WLTP) 0,5 l/100 km
Emisii CO2 (WLTP) 12 g/km
Autonomie electrică 118–130 km
Preț de bază
Mercedes GLC 400 e 4Matic 74.490 euro

test Mercedes GLC 400 e 4Matic 2023test Mercedes GLC 400 e 4Matic 2023test Mercedes GLC 400 e 4Matic 2023test Mercedes GLC 400 e 4Matic 2023test Mercedes GLC 400 e 4Matic 2023test Mercedes GLC 400 e 4Matic 2023test Mercedes GLC 400 e 4Matic 2023test Mercedes GLC 400 e 4Matic 2023test Mercedes GLC 400 e 4Matic 2023test Mercedes GLC 400 e 4Matic 2023test Mercedes GLC 400 e 4Matic 2023test Mercedes GLC 400 e 4Matic 2023test Mercedes GLC 400 e 4Matic 2023test Mercedes GLC 400 e 4Matic 2023test Mercedes GLC 400 e 4Matic 2023test Mercedes GLC 400 e 4Matic 2023test Mercedes GLC 400 e 4Matic 2023

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.