Home Auto util Campanie de siguranță rutieră desfășurată în București

Campanie de siguranță rutieră desfășurată în București

de

Napoca Rally Academy continuă o campanie de siguranță rutieră în cadrul proiectului “Vacanța continuă pe Strada BT”,  inițiat de Banca Transilvania și desfășurat în parteneriat cu Primăria Municipiului București.

Campanie de siguranță rutieră

Campanie de siguranță rutieră

În perioadele 12 – 14 septembrie și 4 – 5 octombrie, membrii echipei Napoca Rally Academy vor fi prezenți pe Strada BT (strada Lipscani, Centrul Vechi)  pentru a  atrage atenția asupra pericolelor la care se expun participanții la traficul rutier, în urma consumului de alcool. “Multă lume nu realizează că nu ai cum să conduci o mașină în aceleași condiții de siguranță dacă ai consumat chiar și o cantitate mică de alcool. Vrem să-i facem pe  cei care conduc maşina să înțeleagă că, în anumite cazuri, este mult mai indicat să plece acasă cu taxiul, iar pe cei care nu au carnet de conducere să nu se urce niciodată în mașină cu o persoană care a consumat alcool”,  declară Marco Tempestini, pilot Napoca Rally Academy.

Programul Ford Driving Skills for Life ajunge în România

Conform unui comunicat emis de Poliția Română la finalul anului trecut, pe şoselele din România mor, în fiecare an, peste 1.500 de persoane, în vreme ce numărul de răniţi grav depăşeşte cifra de 6.000 în urma consumului de alcool. In privinţa bilanţului înregistrat în accidente rutiere, România ocupă un nedorit loc întâi: ţara noastră are cel mai mare număr de morţi, raportat la numărul de accidente rutiere din întreaga Uniune Europeană.

44a59130-34ba-406c-ba31-981d8859b65a

În acest weekend, campania “”Don’t drink and drive!” se desfășoară în mai multe baruri, pub-uri și restaurante din Centrul Vechi.  Echipa Napoca Rally Academy va fi prezentă pe strada BT cu două mașini cu care concurează în competițiile naționale și internaționale, dar și cu un simulator și ochelari speciali cu care se pot testa abilitățile și viteza de reacție a conducătorilor auto.

În plus, în toate localurile din Centrul Vechi participante la această campanie, reprezentanţi ai NRA vor face înscrieri pentru cei care doresc să câștige unul din cele 20 de locuri la cursul de conducere defensivă, organizat în 18 octombrie în București.  Cei care se vor inscrie in program pot primi de asemenea, vouchere de taxi pe care le pot folosi până la sfârșitul lunii octombrie, prin aplicația Star Taxi.

Articole similare