Home Știri Carlos Tavarez a negat zvonurile că vrea să vândă vreunul din brandurile Stellantis

Carlos Tavarez a negat zvonurile că vrea să vândă vreunul din brandurile Stellantis

de Răzvan Măgureanu
carlos Tavarez

Vorbind la lansarea lui Alfa Romeo Milano, care a avut loc pe 10 aprilie, Carlos Tavarez, șeful grupului Stellantis, a negat că intenționează să vândă vreunul din brandurile Stellantis sau să mute producția din Italia. 

La lansarea noii Alfa Romeo Milano, Carlos Tavarez a spus foarte clar că sunt “fake news” știrile potrivit cărora Stellantis ar intenționa să renunțe la vreunul din cele 14 branduri ale sale sau s[ mute producția de mașini din Italia.

Tavarez a declarat revistei britanice Autocar că au fost manageri din grupul Stellantis care i-au sugerat să renunțe la unele dintre cele 14 branduri și că în 2021 a primit o ofertă de a vinde Alfa Romeo. Însă răspunsul lui imediat a fost un categoric nu. “Alfa Romeo este cel mai mare diamant pe care îl avem în concernul nostru”.

El a continuat spunând că anul trecut a fost  contactat de un producător chinez care a vrut să cumpere unul din brandurile Stellantic. Tavarez nu a vrut să dezvăluie dar a menționat că este vorba despre unul franțuzesc.  Și a răspuns cu un categoric “Nu” și de această dată.

De asemenea, Tavarez a catalogat ca “fake news” știrile care au circulat privind intenția Stellantis de a muta producția de mașini din Italia și de a dezmebra Fiat.

Chiar înaitea lansării lui Milano, Tavarez a inaugurat noua uzină din Italia care va prtoduce cutii electrificate cu dublu ambreiaj, ca parte a unei investiții de 5 miliarde euro.
Această investiție înseamnă producția a 15 modele noi pe două platforme în Italia și o nouă uzină de baterii.

Tavarez a fost foarte dur și cu autoritățile italiene și a spus că cei care au avut discuții cu Tesla sau BYD și le-au oferit facilități pentru a investi în construcția de uzine în Italia sunt de aceeași teapă cu cei care au vândut Volvo lui Geely sau MG unui alt brand chinezesc. “Acest lucru nu se va întâmpla cu Stellantis. Acest lucru nu se va întâmpla cu Alfa Romeo”, a declarat Tavarez revistei britanice Autocar.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.