Home Știri Ce Skoda va fi mai populară – Karoq sau Octavia RS 245

Ce Skoda va fi mai populară – Karoq sau Octavia RS 245

de Aurel Niculescu

Este posibil ca răspunsul să fie extrem de facil, mai ales dacă ținem cont de decizia constructorului Ceh de a pune în prim plan noul lor crossover ce l-a înlocuit pe venerabilul Yeti cu ocazia atingerii pragului de 20 de milioane de automobile produse.

Denumită inițial Laurin & Klement după membrii fondatori, Skoda a apărut nu în secolul trecut, ci chiar în cel al iluminării – al XIX-lea, în 1895. Unul dintre cei mai venerabili producători auto, Skoda s-a apucat de construit mașini încă din 1905 – însă le-a trebuit ceva timp pentru a atinge primul lor jalon de producție. Astfel, Skoda celebra automobilul cu numărul 5 milioane în 1991, la doar câteva luni de la achiziția sa de către constructorul german Volkswagen. Dacă cineva mai crede că „globalizarea” și achiziționarea de către un concern străin dăunează sănătății unui constructor auto, putem spune doar că Skoda a sărit apoi la 10 milioane în doar 15 ani, pentru ca acum, la 122 de ani de la înființare să ajungă să celebreze 20 de milioane de vehicule – cu ajutorul noului Karoq.

Chiar dacă SUV-urile sunt extrem de populare azi, mai este ceva vreme până când Karoq va ajunge să întreacă vânzările realizate de seria Octavia – ce nu de mult a primit drept reprezentant de vârf versiunea RS 245, cea mai puternică versiune a sa din istorie. Pentru că modelul high-performance este gata de startul vânzărilor, Skoda a decis că e timpul să îl promoveze într-un stil diferit decât ne-am obișnuit. Mai precis, Octavai RS 245 a deveni o adevărată „pensulă” pe roți pentru artistul graffiti Ceh Matěj Olmer, despre care cu această ocazie am aflat că este foarte faimos în domeniu la el în țară. Noi ne rezervăm dreptul de a comenta în particular creația de artă abstractă realizată cu ajutorul unui RS 245 mânuit expert de Pontus Tidemand – campionul WRC-2 din 2017.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.