Home Promo Centura de siguranță: abordare inedită

Centura de siguranță: abordare inedită

de
seatbelt volvo

Purtarea centurii de siguranță nu este o modă, iar centura în sine nu este un accesoriu. Acest sistem de siguranță are rolul de prevenire și protejare în caz de accident și trebuie purtată de către toți ocupanții unui autovehicul.

Chiar dacă văd lucrurile diferit, nu înseamnă că nu sunt de partea oricărei inițiative de a conștientiza mulțimea despre pericolele la care ne expunem cu toții când suntem în trafic.

„Automobil Club Român își propune să le atragă atenția bărbaților asupra nevoii de a purta centura de siguranță la volan, printr-un mesaj greu de ignorat. Campania a fost lansată în mediul online, pe Facebook și Instagram, și cuprinde deja peste 200 de fotografii cu șoferițe purtând centura de siguranță. Campania se numește, în mod sugestiv, Seatbeltb00bing (cu doi de zero).“ Așa începea un mesaj pe care l-am primit zilele trecute. Mai întâi de toate, m-am mirat că ACR încă mai creează evenimente. Apoi, am constatat că mesajul nu venise de la respectivul club automobilistic, ci de la o agenție-parteneră.

Campania pornește de la observarea comportamentului nostru, anumite statistici concluzionând că, în România, 6 din 10 conducători auto nu poartă centura de siguranță. Mie mi se pare că raportul ar fi invers, dar, neavând niciun fel de argument solid, nu-l pot contesta. Și totuși, campania nu se adresează neapărat bărbaților, ci femeilor de lângă volan. Clipul video pe care îl puteți viziona pe Youtube are ca subiect mai multe femei, fiind destul de neobișnuit în peisajul media de pe la noi, și vrea să demonstreze „că siguranța la volan poate fi, cu siguranță, atrăgătoare“.

Fiind bărbat de felul meu, îmi este destul de greu să pricep mesajul campaniei/clipului. Pentru mine, lucrurile sunt mult mai simple: o persoană vie e mult mai plăcut de privit (să nu zic „atrăgătoare“) decât un cadavru plin de sânge ș.a.m.d. În fond, oricare sistem de siguranță a fost creat pentru a proteja viața oamenilor, nu pentru a-i face atrăgători. Nici măcar centurile de siguranță roșii nu au acest scop sau calitate.

Articole similare