Știri Tehnologie

În China, acum totul este despre mobilitatea modernă

Daimler a anunțat de curând decizia de a coopera pe partea de cercetare cu Tsinghua University, iar compania germană este și primul producător internațional cu licență de testare a modelelor autonome din Beijing, în timp ce VW pune bazele unui nou centru de R&D EV… tot în China.

Daimler a decis să aprofundeze relațiile cu partenerul academic chinez Tsinghua University cu ajutorul unui nou acord axat în mod special pe cercetarea din domeniile „automated driving” și mobilitate inteligentă, valabil pentru următorii trei ani. Astfel, centrul comun „Tsinghua Daimler Joint Research Center for Sustainable Transportation” va avea parte de o investiție de mai multe milioane de RMB (moneda locală chineză) în următorii ani.


În același timp, în cadrul aceluiași eveniment de la Berlin la care au participat inclusiv Cancelarul german Angela Merkel și primul ministru chinez Li Keqiang, Daimler a devenit primul constructor internațional care a primit o licență de operare pe drumurile publice a modelelor prototip automatizate – de tip „Level 4”. Modelele de test Mercedes-Benz, echipate inclusiv cu tehnologii locale – Baidu Apolo – vor începe testele pe drumurile publice din capitala Chinei, fiind în prealabil verificate în incinta închisă a National Pilot Zone (Beijing & Hebei) for Intelligent Mobility.


Nu în ultimul rând, Volkswagen este la fel de dornic să-și extindă angajamentele luate în China, anunțând decizia de a înființa un nou centru de cercetare și dezvoltare dedicat automobilelor electrice, conectivității și sistemelor automatizate de condus, cu participarea Volkswagen Group China, a producătorului local JAC și a constructorului spaniol Seat. Acesta din urmă este de fapt ținta principală a noului acord, deoarece VW AG pregătește intens lansarea brandului Seat pe piața chineză, introducere așteptată pentru 2020/2021, moment în care și tehnologiile EV/connected/AV ale noului centru ar trebui să fie gata – inclusiv o nouă platformă BEV (Battery Electric Vehicle). În altă ordine de idei din zona eco, și-a declarat intenția de a participa weekend-ul care urmează la Goodwood Festival of Speed cu obiectivul clar de a stabili cu VW I.D. R un nou record și pentru urcarea britanică.