Știri Tehnologie Video

(Video) Ford Transit Connect este mai eficient, Ranger este pasionat de Turul Franței

Constructorul american este de foarte mult timp unul dintre actorii principali de pe scena vehiculelor comerciale ușoare – atât în Europa cât și acasă în America, iar noutățile se țin lanț pentru a fi siguri că vor deține în continuare supremația, chiar dacă asta implică inclusiv alianțe cu rivali.

Pentru a păstra treaz interesul operatorilor comerciali, noua generație Transit Connect, prezentată nu demult, va fi de acum încolo dotată cu noi sisteme de propulsie: noul 1.5 litri EcoBlue pe partea diesel și o versiune îmbunătățită a cunoscutului EcoBoost de un litru, acum cu sistem de dezactivare a cilindrilor. În plus, legătura cu trenul de rulare se efectuează de acum prin intermediul unor transmisii manuale cu șase trepte sau a noii automate cu opt rapoarte, gama fiind de acum conformă cu noile standarde Euro 6 WLTP – inclusiv datorită utilizării unor sisteme de asistență a șoferului precum EcoSelect sau EcoMode.


Împreună, toate optimizările permit noului van Ford Transit Connect să atingă emisii CO2 cu până la 12% mai scăzute, noul propulsor de 1,5 litri EcoBlue fiind oferit în versiuni de 75 CP sau 100 CP cu un consum minim de 4,7 l/100 km și 120 CP cu 5 litri / 100 km. Noua versiune EcoBoost de 1 litri cu sistem de dezactivare a cilindrilor permite oprirea/pornirea unuia dintre ei în doar 14 milisecunde – de 20 de ori mai rapid decât o clipire a ochiului uman, conform Ford. Transit Connect este disponibil în două lungimi – cu ampatament redus sau lung, volumul de încărcare fiind de până la 3,6 m3, în timp ce încărcarea variază între 410 și 900 kg.Ford Ranger în schimb gândește francofon, compania intrând în parteneriat cu „Team Sky” pentru a dezvolta o versiune special dedicată Turului Franței a modelului pickup. Americanii au profitat de ocazie și modelul dedicat celei mai faimoase competiții cicliste va promova mesajul campaniei „Share the Road” dedicată armonizării stilului de condus al șoferilor pentru o mai mare acceptare a participanților la trafic pe două roți. Ranger-ul își va demonstra abilitățile de „cărăuș” cu ajutorul afetului special dedicat păstrării bicicletelor de rezervă, va transporta personalul medical și va purta cu sine mâncare, echipament, unelte, sau băuturi. Team Sky și Ford sunt parteneri încă din 2016 iar echipa mai are parte de asistența unor modele Mondeo ST-Line, S-Max, Edge, Tourneo sau Transit.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE