Home Știri (Video) Aventuri în natură, cu Titan Surfcamp, i3 sau Peugeot Design Lab

(Video) Aventuri în natură, cu Titan Surfcamp, i3 sau Peugeot Design Lab

de Aurel Niculescu

Europenii nu vor avea parte vreodată de pickup-ul Titan, însă asta nu înseamnă că nu trebuie să fim la curent cu versiunile sale mai speciale, precum noul concept Surfcamp – în timp ce francezii de la Peugeot au grijă de bagaje iar un alpinist pleacă cu un i3 până în Groenlanda.

Cel mai nou prototip de „lifestyle” de la Nissan are drept temă viața pe plajă, drept pentru care Titan Surfcamp este capabil să ia cu sine o serie de plăci de surf, un duș solar, un cort, dar și toate elementele necesare unui pescar pasionat. Practic, Titan Surfcamp – dacă ar fi produs în serie – i-ar permite unui pasionat al vieții de pe plajă să devină complet independent – poate locui în cortul rabatabil de pe plafon, se poate bucura de valurile oceanului cu placa de surf și își poate pescui hrana zilnică…Dacă nu sunteți genul „flower-power” dar vă place totuși să călătoriți, Peugeot Design Lab a dezvoltat de curând o gamă de bagaje premium inspirate de noul Peugeot 508 – este adevărat, nu suntem siguri dacă este vorba despre modelul sedan sau mai practicul SW. Oricum, noile accesorii de călătorie au tendințe premium evidențiate de combinația de piele cu accente de Alcantara, dar și de prețuri, care pornesc de la 35 și pot ajunge la 299 euro.


Cel mai probabil, clienții obișnuiți ai electricului BMW i3 nu sunt genul de aventurieri care să plece… în expediție către Groenlanda, însă Stefan Glowacz nu este orice fel de utilizator. Alpinistul extrem, ambasador BMW outdoor, a decis că proiectul său „Coast to Coast” trebuie să includă o traversare a inospitalierei insule de la vest la est cu schiurile, sania şi snow kite, dar și o escaladă liberă pe un versant de stâncă neexplorat.


Pentru a ajunge acolo împreună cu fotograful Thomas Ulrich şi partenerul său de alpinism Philipp Hans, cei trei vor călători sustenabil – ei vor pleca din München în două BMW i3 care îi vor purta până în Scoția. De acolo, ei se vor îndrepta cu un iaht spre coasta de vest a Groenlandei, locul de începere a traversării insulei pe sanie – cea mai mare suprafață de gheaţă din lume urmând să fie abordată cu ajutorul unor sănii trase de zmeie, iar la final ei vor escalada un versant de munte, înalt de până la 1.000 de metri şi necucerit încă, de pe coasta de est a insulei.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?