Home Auto util Cum să schimbați bujiile incandescente și bujiile de aprindere pentru mașina dvs.?

Cum să schimbați bujiile incandescente și bujiile de aprindere pentru mașina dvs.?

de Doinita Stanciu

Bujiile de aprindere și bujiile incandescente sunt principala sursă de aprindere într-un motor cu combustie, dar care este principala diferență? Răspunsul la această întrebare este tipul de motor în care se găsesc, deoarece bujiile de aprindere se găsesc doar în motoarele pe benzină, în timp ce bujiile incandescente se găsesc în cele diesel.

O bujie este un dispozitiv care acționează ca sursă de aprindere în motoarele cu combustie internă care utilizează benzina ca sursă de combustibil. Atunci când pistonul comprimă amestecul aer-combustibil, bujia produce o scânteie care determină arderea amestecului aer-combustibil, crescând presiunea în interiorul camerei și împingând pistonul în jos.

O bujie incandescentă este – de fapt – o bobină de încălzire, care este introdusă într-un tub metalic. Tubul este umplut cu pulbere ceramică izolatoare din punct de vedere electric și sigilat la un capăt. Atunci când bujia incandescentă este alimentată electric, vârful său încălzit poate depăși 1000 °C în câteva secunde.

Bujiile incandescente ceramice reprezintă o alternativă la bujiile standard. Acestea includ un element de încălzire care este învelit în ceramică (nitrură de siliciu). Învelișul permite bujiilor incandescente să se încălzească deosebit de rapid, atingând temperaturi de funcționare mai ridicate pentru perioade de timp prelungite.

Fiecare motor are nevoie de trei factori principali pentru a funcționa, printre care: aer, combustibil și sursă de căldură. Bujia de aprindere și bujia incandescentă servesc drept sursă de aprindere pentru arderea amestecului aer-combustibil în camera de ardere, deși în moduri diferite.

Bujia de aprindere acționează ca o sursă de aprindere în motoarele pe benzină. Aceasta funcționează în mod continuu pentru a produce scântei datorită raportului de compresie mai mic al motoarelor pe benzină. Din cauza solicitării continue a bujiei de aprindere, aceasta are o durată de viață scurtă și trebuie înlocuită ori de câte ori motorul are probleme de aprindere a amestecului.

Bujia incandescentă ajută la pornirea la rece a motoarelor diesel. Motoarele diesel au un raport de compresie ridicat, astfel încât nu au nevoie de bujii incandescente pentru a funcționa în mod continuu. Prin urmare, bujiile incandescente au o durată de viață mai lungă și nu sunt înlocuite la fel de frecvent ca bujiile motoarelor pe benzină

Cât timp durează Glow Plugs?

Mecanicul dvs. vă poate sugera să inspectați bujiile incandescente la fiecare 20.000 de km, ca parte a întreținerii regulate a vehiculului.

În mod normal, o bujie incandescentă poate rezista la un rulaj de 150.000 km înainte de a se strica și, în mod ideal, ar trebui să înlocuiți toate bujiile incandescente odată ce ați atins această valoare.

De asemenea, cel mai bine este să înlocuiți toate bujiile incandescente deodată, deoarece o bujie incandescentă defectă poate afecta performanța motorului și eficiența consumului de combustibil.

Cum se înlocuiesc bujiile incandescente?

Deschideți capota și localizați cablul negativ al bateriei în partea de sus a bateriei. Slăbiți șurubul de prindere de la capătul cablului cu o cheie și scoateți cablul de la baterie, izolându-l de borne în timp ce lucrați.

Localizați bujia incandescentă în cauză pe partea laterală a capului cilindrului. Capul cilindrilor se află în partea superioară a ansamblului motorului, mergând din față în spate de-a lungul blocului motor. Prindeți firul din partea de sus a bujiei incandescente de la capăt și scoateți-l direct din bujie. Puneți firul deoparte.

Așezați un soclu peste bujia incandescentă, atașați un clichet și rotiți bujia în sens invers acelor de ceasornic. Scoateți bujia din cilindru și aruncați-o în spații special amenajate.

Introduceți cu grijă noua bujie incandescentă în capul cilindrului. Strângeți bujia incandescentă cu o cheie dinamometrică. Cuplați conectorul cablajului pe partea superioară a bujiei incandescente. Repetați procesul pentru bujiile incandescente rămase până când le înlocuiți pe toate cele defecte.

Sursa de informații:

Informații privind bujiile de la euautopiese.ro

Informații privind bujiile incandescente de la autogreen.ro

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.