Home Știri Cupra Born VZ: Hothatch electric cu 326 CP

Cupra Born VZ: Hothatch electric cu 326 CP

de Dan Damian
Cupra Born VZ

Cupra a prezentat cea mai puternică versiune a modelului Born. Noul Cupra Born VZ oferă 326 CP, toți transmiși punții spate.

Cupra Born, model construit pe platforma MEB, frate cu VW ID.3, dar cu un cu totul alt design, s-a vândut anul trecut în 45.300 de unități, ceea ce înseamnă o creștere de 44,4% față de anul 2022. În aceste condiții, marca spaniolă vrea să impulsioneze și mai mult vânzările, cu o versiune în spiritul sportiv al mărcii.

Cupra Born VZ

Cupra Born VZ nu a primit doar mai multă putere, ci a fost modificat pentru a livra o experiență aparte la condus, spune Cupra. Astfel, suspensia adaptivă este mai fermă, la fel și pedala de frână (care are și o promptitudine superioară în acționare), iar direcția oferă mai mult feedback. Sunt și două noi modele de jante, de 20 inchi, iar la interior scaunele sunt unele speciale, sport, cu tetiere integrate.

Cupra Born VZ

Toate acestea pentru a susține motorul care produce acum 326 CP și nu mai puțin de 545 Nm. Nivelul de putere este unul destul de mare pentru un model atât de mic. Practic, Cupra Born VZ este cu 40% mai puternic decât cel mai puternic Born de până acum (231 CP, versiunea e-Boost). Cuplul maxim de 545 Nm este cu 75% mai mare decât a celorlalte versiuni Born.

În acest condiții, Cupra Born VZ accelerează de la 0  la 100 km/h în 5,7 secunde, cu 1,3 secunde mai bine decât versiunea de 231 CP, iar viteza maximă este acum la 200 km/h (cu 40% mai mult decât celelalte modele Born). Cei 326 CP nu sunt proveniți din două motoare, cum s-ar putea crede. Un singur motor, amplasat pe puntea spate, face ca Born VZ să fie unul dintre cele mai puternice hatch-uri electrice cu tracțiune spate.

Cupra Born VZ

Toate aceste cifre nu au fost obținute în dauna autonomiei, spune constructorul spaniol. Bateria este chiar mai mare cu 2 kWh și oferă acum 79 kWh, ceea ce face ca Born VZ să fie creditat cu autonomie oficială de 570 km, chiar mai mare cu 22 km decât a modelului cu 231 CP. Bateria se poate încărca la AC cu maxim 11 kW și la DC cu maxim 170 kW, adică 10 – 80% în aproape 30 de minute.

Hothatch-ul electric va debuta pe piață către finalul acestei veri.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.