Home Modele noi Mercedes CLE Cabrio rămâne singurul cabriolet din gama Mercedes

Mercedes CLE Cabrio rămâne singurul cabriolet din gama Mercedes

de Răzvan Măgureanu
Mercedes CLE Cabrio

Noul Mercedes CLE Cabrio este echipat standard cu un softtop fonoabsorbant, Aircap și Airscarf și este propulsat de motoare cu tehnologie mild hybrid pe 48V.

După dispariția modelelor Mercedes C-Class Cabrio, E-Class Cabrio și S-Class Cabrio, noul Mercedes CLE Cabrio rămâne singurul cabriolet din gama Mercedes (AMG SL este construit de divizia AMG) care continuă lunga tradiție a mașinilor de vis cu patru locuri și acoperiș deschis de la Mercedes.

Noul Mercedes CLE Cabrio dispune standard de mai multe inovații Mercedes:
– Aircap constă într-un deflector de vânt pe parbriz, care direcționează fluxul de aer peste capetele ocupanților.
– Sistemul de încălzire în tetiere Airscarf

Se deschide și se închide în numai 20 de secunde
Softopul din material textil , realizat dintr-o structură multistrat, contribuie la o bună izolare termică și fonică, oferind posibilitatea de a utiliza Mercedes CLE Cabrio pe tot parcursul anului. Soft top-ul se deschide și se închide în doar 20 de secunde, poate fi operat în timp ce se conduce cu viteze de până la 60 km/h și este acționat electric, fără elemente hidraulice, ceea ce îl face foarte silențios. Soft top-ul este disponibil în culorile negru, roșu sau gri.

Mercedes CLE CabrioMercedes CLE CabrioMercedes CLE CabrioMercedes CLE CabrioMercedes CLE CabrioMercedes CLE Cabrio
n

Planșa de bord corespunde celei de la Clasa C și CLE și dispune de un ecran de 12,3 inci pentru instrumentele de bord digitale și un ecran portret de 11,9 inci pentru sistemul multimedia, care poate fi înclinat în diferite unghiuri, ca la AMG SL, pentru a evita reflectarea luminii solare.  Astfel, ecranul multimedia se poate înclina de la 15 la 40 de grade atunci când soft top-ul este deschis.

O tapițerie specială din piele este disponibilă opțional pentru a preveni supraîncălzirea în timpul verii, datorită unui strat special care reflectă razele soarelui. Astfel, tapițeria din piele este cu până la 12 grade mai rece în lumina directă a soarelui decât pielea standard netratată. Pielea care reflectă soarele și pielea nappa sunt disponibile în culorile negru, bej macchiato/negru, maro tonka/negru, roșu power/negru și alb/negru. Pachetul Avantgarde Line este standard ca  și la Mercedes CLE Coupe și vine cu tapițerie din piele artificială neagră Artico/Microcut.

Mercedes CLE Cabrio

Mercedes CLE Cabrio păstrează dimensiunile coupe-ului, fiind cel mai mare cabriolet din segmentul premium de clasă medie. Astfel, CLE Cabrio are o lungime de 4.850 mm, o lățime de 1.861 mm și o înălțime de 1.424 mm, iar ampatamentul de 2.865 mm este cu 25 mm mai lung decât cel al fostului Mercedes C-Class Cabrio. De asemenea, noul CLE Cabrio oferă cu 72 de milimetri mai mult spațiu pentru genunchi și cu 19 milimetri mai mult spațiu pentru umeri și coate decât fostul C-Class Cabrio.

Volumul portbagajului variază de la 295 de litri cu soft top-ul rabatat la 385 de litri, iar bancheta din spate este fracționabilă în proporție de 40/60%. Hayonul spate acționat electric și sistemul Keyless-Go sunt standard.

Mercedes CLE Cabrio este echipat standard cu o suspensie confort coborâtă cu 15 mm, iar opțional, clienții pot alege o suspensie sport sau suspensia adaptivă Dynamic Body Control.

Două motoare la start
Două versiuni sunt oferite la începutul vânzărilor în Europa: motorul diesel de 2 litri și 197 CP (CLE 220 d) și motorul turbo pe benzină de 2 litri și 204 CP, disponibil cu tracțiune spate sau integrală (CLE 200/CLE 200 4Matic). Ambele motoare dispun de tehnologia mild hybrid de 48V cu un starter generator integrat de 17 kW (23 CP).

Gama va fi completată ulterior cu modelul CLE 450 4Matic Cabrio cu un motor de 3 litri cu 6 cilindri în linie.

În Germania, prețurile pornesc de la 66.402 euro pentru CLE 200, în timp ce dieselul CLE 220 d și CLE 200 4Matic sunt oferite la același preț de 68.782 euro. Vânzările în Europa încep la sfârșitul lunii aprilie.

Mercedes CLE CabrioMercedes CLE CabrioMercedes CLE CabrioMercedes CLE CabrioMercedes CLE CabrioMercedes CLE CabrioMercedes CLE CabrioMercedes CLE CabrioMercedes CLE CabrioMercedes CLE CabrioMercedes CLE CabrioMercedes CLE CabrioMercedes CLE CabrioMercedes CLE CabrioMercedes CLE CabrioMercedes CLE CabrioMercedes CLE Cabrio

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.