Home Modele noi Oficial: Mercedes CLE – Coupe și Cabrio pentru două segmente

Oficial: Mercedes CLE – Coupe și Cabrio pentru două segmente

de Dan Damian
Mercedes CLE

Mercedes a prezentat noul Mercedes CLE, disponibil în versiune coupe și Cabrio, care înlocuiește atât coupe-ul Clasei C, cât și pe cel al Clasei E.

Constructorul German a anunțat de mai mult timp că nu va mai avea versiuni Cabrio/Coupe diferite pentru Clasele C și E, ci un singur model care va acoperi ambele segmente. Iată-l: noul Mercedes CLE, disponibil atât în versiune Coupe, despre care au dat informații complete, și care va veni în luna Noiembrie a acestui ani, cât și în versiune Cabrio, care va ajunge pe piață anul viitor.

Mercedes CLE adoptă elemente de design atât de clasa C, cât și de la noua Clasă E. Vine cu capota lungă, profilată, progresiv aplecată către partea frontală – ceea ce Mercedes numește “shark nose”, faruri cu LED și o grilă cu aspect tridimensional. Montantul frontal este mult înclinat, plafonul plonjează puternic către spate, unde vedem un portbagaj scurt și stopuri “încruntate”, cu semnătura luminoasă în partea de jos, dar ascendentă către interior.

Mercedes CLE

Numele, CLE, ne duce cu gândul că mașina este încadrată în clasa mare, dar Mercedes spune că este, de fapt, cel mai mare coupe de clasă medie. Are 4.850 mm lungime, 1.860 mm lățime și 1.428 mm înălțime. Așa că este mai mare decât BMW Seria 4 Coupe/Cabrio și chiar mai mare decât Audi A5 Coupe/Cabrio, aceștia fiind principalii săi concurenți. Totuși, în ciuda dimensiunilor mai mari, Mercedes CLE oferă un portbagaj de 420 litri, cu 20 litri mai puțin decât Seria 4 Coupe și cu 30 litri mai puțin decât Audi A5 Coupe.

Mercedes CLE

La interior, Mercedes CLE oferă un tablou de bord de 12,3 inchi, iar cel central, cu diagonala de 11,9 inchi, este orientat către șofer. Sistemul MBUX este de cea mai nouă generație și preia o parte dintre funcțiile noii Clase E. Scaunele față sport, cu tetiere integrate, sunt desenate special pentru noul CLE și, pentru prima dată, Mercedes nu mai folosește un levier pentru a rabata spătarele (pentru acces la cele două locuri din spate), ci un mâner din piele Nappa. Sistemul de sunet Burmester 3D, are două difuzoare plasate la nivelul tetierelor, tocmai pentru o experiență auditivă foarte bună.

Electrificare cu diesel și benzină

Noul CLE va fi disponibil cu un singur motor diesel, pe versiunea C 220 d Coupe. propulsorul cu 4 cilindri (OM 654 M), de 2 litri, produce 220 CP și 440 Nm, asigură accelerația 0 – 100 km/h în 7,5 secunde, iar consumul mediu oficial este de 4,7 l/100 km.

Mercedes CLE

La baza gamei propulsoarelor pe benzină se află modelul CLE 200, disponibil standard cu tracțiune spate și opțional cu 4Matic. Motorul de 2 litri produce 204 CP și 320 Nm, asigură accelerația 0 – 100 km/h în 7,4 secunde și afișează un consum mediu oficial începând de la 6,4 l/100 km. Mai sus găsim același motor de 2 litri, dar cu 258 CP și 400 Nm pe versiunea CLE 300 4Matic: 0 – 100 km/h în 6,2 secunde și consum mediu de la 7 l/100 km.

Deocamdată, cel mai puternic model și singurul cu motorizare cu 6 cilindri, de 3 litri, este CLE 450 4Matic. Aceste oferă 381 CP și 500 Nm, accelerația 0 – 100 km/h în 4,4 secunde și consum mediu de la 7,8 l/100 km.

Toate motorizările, benzină și diesel, sunt mild-hybrid la 48V și, mai mult decât atât, datorită unei baterii mai mari, puterea motorului electric integrat a crescut la 17 kW (23 CP), față de 15 kW până acum. Toate motorizările sunt cuplate, standard, la cutia de viteze automată cu 7 trepte.

Mercedes anunță și o versiune PHEV pentru noul CLE, dar nu dă nici un fel de detalii deocamdată și – desigur – vom vedea ce va face AMG atât cu coupe-ul, cât și cu versiunea Cabrio.

 

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.