Home Modele noi Fiat 600e: revenirea lui Fiat în segmentul SUV de clasă mică

Fiat 600e: revenirea lui Fiat în segmentul SUV de clasă mică

de Răzvan Măgureanu
Fiat 600e

Fiat revine în segmentul SUV-urilor de clasă mică cu Fiat 600e, construit pe platforma modificată E-CMP a grupului Stellantis. Similaritățile cu Fiat 500e nu sunt întâmplătoare.

Cu 4,17 metri lungime, Fiat 600e este construit pe platforma modificată E-CMP a grupului Stellantis și va fi disponibil la startul vânzărilor în două versiuni: Red și La Prima. Fiat 600e utilizează aceeași bază cu Opel Corsa-e și Jeep Avenger, toate cele trei modele fiind construite la uzina Fiat din Tichy, Polonia.

Mai mult crossover decât SUV, micul Fiat oferă cinci locuri și vine cu faruri cu LED cu o nouă identitate luminoasă și cu o grilă a radiatorului închisă care acomodează senzorii pentru sistemele de asistență. În spate, forma stopurilor și hayonul înclinat ne duc cu gândul la Fiat 500X. Look-ul de crossover este dat aripile ușor evazate și de protecțiile negre la aripi și praguri.  Micul SUV rulează pe jante de până la 18 inchi, iar steagul italian este embosat pe bara de protecție spate.

La interior, regăsim displayul extralat de 10,25 inchi de la Jeep Avenger, iar instrumentele de bord sunt afișate pe un display acoperit de un cozoroc curbat ca la Fiat 500. La fel ca la Fiat 500, zona centrală a bordului este vopsită în culoarea exterioară a caroseriei.

În podea este amplasată noua baterie mai mare, de 54 kWh, montată și pe Jeep Avenger, care îi conferă o autonomie WLTP de peste 400 km și o autonomie în oraș de peste 600 km. Noul motor electric mai puternic, de 156 CP și 260 Nm, accelerează Fiat 600e de la 0 la 100 km/h în 9 secunde.  Șoferul poate alege între modurile de condus Eco, Normal și Sport.

Bateria se poate încărca cu până la 100 kW la stații rapide și cu până la 11 kW la stații AC. Încărcarea completă la stații AC durează mai puțin de șase ore.

Fiat 600 va fi disponibil la fel ca și Jeep Avenger și cu propulsie mildhybrid. Un motor turbo de 1,2 litri în 3 cilindri de 100 CP cu tehnologie mild hybrid pe 48V va fi disponibil în 2024. În schimb, Fiat nu spune nimic despre o eventuală versiune cu două motoare cum se va oferi la Jeep Avenger în viitor.

La lansare, vor fi disponibile două versiuni: cea de bază Red și cea de top La Prima. Versiunea de bază RED utilizează materiale reciclabile și este disponibilă pe lângă culoarea roșie și în alb și negru.

Versiunea de top La Prima este disponibilă cu patru culori: Sun of Italy, Sea of Italy, Earth of Italy și Sky of Italy.

Fiat 600eFiat 600eFiat 600eFiat 600eFiat 600eFiat 600eFiat 600e

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.