Home Modele noi Ford Puma Gen-E se va fabrica la Craiova din 2024

Ford Puma Gen-E se va fabrica la Craiova din 2024

de Răzvan Măgureanu
Ford Puma facelift 2024

Ford Puma Gen-E este numele versiunii electrice Ford Puma. SUV-ul electric de clasă mică se va produce în uzina Ford Otosan de la Craiova începând din acest an. 

Ford a rămas în urmă cu gama de modele electrice și americanii încearcă să prindă concurența din urmă. Pe lângă Mustang Mach-E, în gama electrică Ford mai este doar SUV-ul compact Explorer construit pe platforma MEB de la VW.

Acum, americanii vor să prindă și ei o felie din piața SUV-urilor electrice de clasă mică care s-a populat rapid. Pe lângă deja existentele Peugeot e-2008, Opel Mokka-e, Jeep Avenger, DS3 e-tense au apărut Volvo EX30, Fiat 600e și MZ ZS EV și vor apărea Mini Aceman și Kia EV3.

Nu se știe încă nimic despre caracteristicile tehnice ale lui Puma Gen-E însă având în vedere că utilizează aceeași platformă cu utilitarele E-Transit Courier și E-Tourneo Courier ne putem aștepta la un sistem de propulsie similar.

E-Transit Courier are un motor electric de 130 CP și 290 NM care antrenează puntea față, fiind alimentat de la o baterie de 55 kWh care îi conferă o autonomie WLTP de 370 km.  Bateria se încarcă de la 10 la 80% în 35 de minute la stații rapide DC.

Și designul va fi foarte asemănător cu cel al lui Ford Puma facelift prezentat de curând.  La versiunea electrică, însă, partea frontală este închisă, spoilerele față și spate au fost revizuite, iar pe caroserie va apărea inscripția EV.

Și la interior, Ford Puma Gen-E îl va copia pe fratele lui cu propulsie convențională. Instrumentele digitale de bord sunt afișate pe un display nou de 12,8 inchi în locul celui vechi de 12,3 inchi, iar sistemul multimedia are un display nou de 12,8 inchi plasat sub gurile de ventilație în locul celui de 8 inchi. Noul sistem multimedia rulează cel mai recent sistem de infotainment SYNC 4 de la Ford, despre care compania spune că este mai rapid decât configurația anterioară a lui Puma și oferă, de asemenea, conectivitate wireless cu smartphone-urile prin Apple CarPlay și Android Auto.

Nici despre prețuri nu sunt niciun fel de informații așa că putem face doar estimări. Actuala generație Puma de dinainte de facelift pornește de la 23.900 euro. Probabil că faceliftul va fi ceva mai scump, în jurul a 25.000 euro.  La rivalii de la Jeep sau Peugeot versiunile electrice sunt cu circa 13-15.000 euro mai scumpe ceea ce înseamnă că Puma Gen-E se va apropia de 38-40.000 euro. La acest preț va fi foarte greu de vândut deoarece un model premium excelent dotat standard precum Volvo EX30 începe de la 38.500 euro.

Notă: în fotografii apare Ford Puma facelift

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.