Teste

Dacia Duster facelift – test în premieră

Am testat în premieră Dacia Duster facelift. Lansarea internațională  a avut loc în Franța și suntem în măsură să vă aducem primele impresii de acolo.

652239l

Duster 1.2 TCe de 125 CP este o supriză placută în privința cuplului motor mare. Cuplul maxim este disponibil încă de la 1500 rpm. De asemenea, consumul mediu decent reprezintă un mare plus al acestui propuslor. Pe un traseu combinat, unde am parcurs porțiuni de autostradă, drmuri de munte și am străbătut mai multe localități am obținut o medie ce a variat între 7,5 l și 8,5 l de carburant pentru fiecare 100 km parcurși, în funcție de regimul de condus.

Dacia Duster are prețuri mai mici în România

În ceea ce privește trenul de rulare, surpriza cea mai placută este suspensia, care absoarbe denivelaările mult mai fin și fără zgomote parazite. De altfel, Dacia a acordat acum o mare atenție insonorizării, rularea la bordul noului Duster fiind mult mai liniștită.

Primul concept bazat pe Duster facelift

Schimbari discrete au fost aduse și variantei echipată cu motorizarea diesel. Nu numai estetice, dar și tehnice, detalii pe care le vom dezvălui în ediția de decembrie a revistei auto motor și sport. În off- road Duster rămâne însa la fel de capabil. Pe un traseu amenajat special am putut testa toate abilitățile sale: atacarea pantelor, degajarea rampei, drum înclinat, nisip, drum alunecos și trecere printr-un vad adânc.

 

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE