Home Dacia Grand Duster, cu 7 locuri, surprins în teste în România

Dacia Grand Duster, cu 7 locuri, surprins în teste în România

de Dan Damian
Dacia Grand Duster camuflaj

Dacia pregătește o serie de schimbări pentru Duster, unele dintre ele anticipate încă de la lansarea celei de-a doua generații, cum ar fi versiunea cu 7 locuri, Grand Duster.

Dacia are o perioadă aglomerată în acest an, când va lansa primul său model electric, Spring, ale cărui prețuri le știm deja, dar se ocupă și de pregătirea facelift-ului modelului Duster. Nu doar atât, ci se pare că are deja în teste și versiunea cu 7 locuri a lui Duster, pe care o va numi, probabil, Grand Duster. O dovedesc o serie de poze realizate în județul Mureș, care surprind mai multe versiuni Duster.

Dacia Duster facelift

Având în vedere camuflajul Duster-ului actual, putem anticipa modificări estetice, nu de amploare, la nivelul spoilerelor față/spate, dar așteptăm și noul sistem multimedia, prezentat la dezvăluirea inițială, de la Paris, a celei de-a doua generații Duster, în 2017. De altfel, este și momentul unui facelift, la 4 ani de la debutul actualului Duster.

Dacia Grand Duster foto spion

Surpriza cea mare, dacă-i putem spune așa, ar fi debutul a ceea ce se anticipa încă de acum 3 ani, o versiune cu 7 locuri, al cărei nume ar putea fi Grand Duster.
Modelul ar urma să se adreseze clienților de până acum ai modelului Lodgy, singurul cu 7 locuri din gama actuală Dacia dar și foștilor clienți ai lui Logan MCV.

Din pozele surprinse pe drumurile românești, observăm că noul model cu șapte locuri are o siluetă de crossover monovolum în stilul lui Renault Espace și că ampatamentul este mai mare decât la Duster. Și designul este diferit pentru că sub camuflaj se observă stopurile pe înălțime, de-a lungul montantului, la fel cum se observă și linia tăiată mai drept a spatelui. 

Modelul cu 7 locuri este unul din cele două modele de clasă compactă alături de viitoarea Dacia Bigster care se va construi pe platforma CMF-B utilizată la Captur, Clio dar și la noile Logan și Sandero. 
Aceste modele vor primi și versiuni hibrid și Plug-In Hybrid tehnologie deja disponibilă la noua generație Clio și Captur.

Credit foto: RallyPhoto Hunters

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.