Home Oficial: Kia EV6, primul model electric Kia pe platformă dedicată

Oficial: Kia EV6, primul model electric Kia pe platformă dedicată

de Dan Damian
Kia EV6

Kia a prezentat primul său model dezvoltat special pentru propulsie strict electrică. Kia EV6 anunță și o nouă direcție de design pentru EV-urile Kia.

Kia EV6 este conceput în stil crossover și rulează pe platforma modulară E-GMP, a grupului Hyundai-Kia, fiind pentru prima dată când Kia vine cu un model dedicat special propulsiei electrice. Designul urmează noua filosofie “Opposites United” (Unirea Opuselor), care se inspiră din contrastele regăsite în natură și umanitate.

În partea frontală, luminile de zi caracteristice afișează un aspect elegant și fac parte din conceptul „Digital Tiger Face” al mașinii, o evoluție de design care evocă spiritul grilei de tip „Tiger Nose” pentru epoca electrificată. Designul blocurilor optice include, de asemenea, un model de lumină dinamică „secvențială”. Sub aceasta, gurile de admisie a aerului lărgesc vizual partea din față a mașinii, accentuând imaginea sa high-tech. Ca parte a optimizării fluxului de aer din față, aerul este dirijat prin și pe sub podeaua plană a mașinii pentru optimizarea aerodinamicii.

Kia EV6

 
Proiectată pentru a obține performanțe aerodinamice maxime, partea posterioară afișează un montant C înclinat, cu o inserție de culoare negru lucios integrată, care lărgește vizual geamul din spate. Deasupra acestuia, pe plafon, se află un eleron integrat care dirijează aerul în jos către un eleron inferior ridicat, care se află deasupra blocului de lumini cu linie descendentă.
 
La nivel estetic, Kia EV6 este rezultatul colaborării dintre toate cele trei studiouri de design din rețeaua globală Kia: Namyang (Coreea de Sud), Frankfurt (Germania), și Irvine (California, SUA).

Kia EV6

 
Interiorul se bazează pe spațiul suplimentar oferit de platforma dedicată și vine cu o planșă de bord formată din două display-uri care fac corp comun, unul cu rol de tabloul de bord, iar celălalt ca sistem multimedia.
Sub ecranul central se află „butoane” haptice care controlează setările sistemului de ventilație (HVAC – încălzire, ventilație și aer condiționat), în timp ce sub acest panou tabloul de bord se înclină spre partea din față a mașinii, pentru a crea un sentiment de spațiu și deschidere pentru ocupanții locurilor din față.
Remarcați și noul volan, elegant, cu doar două brațe și comutatorul rotativ pentru comanda transmisiei. 
 
Kia EV6 va avea prezentarea oficială în cadrul unui eveniment online, luna aceasta și tot atunci vom afla și caracteristicile tehnice, despre care Kia nu a pomenit nimic până acum. Totuși, nu este o mare surpriză, putem bănui că nu sunt mari diferențe comparativ cu Hyundai Ioniq 5.

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?