Home Știri Dacia Jogger Hybrid va putea fi comandat la începutului lunii ianuarie

Dacia Jogger Hybrid va putea fi comandat la începutului lunii ianuarie

de Dan Damian
Prețuri Dacia Jogger Hybrid 140

Dacia a anunțat că primul model hibrid al mărcii, Dacia Jogger Hybrid, va putea fi comandat la începutul lunii ianuarie, primele livrări fiind programate în martie.

Nu a trecut un an de la lansarea modelului Dacia Jogger și acesta are deja performanțe foarte bune la nivelul vânzărilor. Mai mult, la începutul lunii ianuarie 2023, va putea fi comandată și versiunea Dacia Jogger Hybrid, primele livrări fiind programate pentru luna martie.

Dacia Jogger Hybrid are un motor termic de 1,6 litri și 90 CP, la care se adaugă un motor electric de 50 CP, cu rol de propulsie și un alt motor electric cu funcție de demaror/generator. Puterea combinată este de 140 CP, transmisă punții față prin intermediul unei cutii de viteze automată, cu 4 trepte pentru motorul termic și două trepte pentru cel electric. Transmisia este o creație proprie a inginerilor Renault. De altfel, întregul sistem hibrid de propulsie este preluat de la Renault Clio E-Tech.

Dacia Jogger Hybrid 140

Bateria modelului Jogger Hybrid are capacitatea de 1,2 kWh (0,85 kWh net) și este plasată sub planșeul portbagajului, în locul roții de rezervă, acolo unde se afla și rezervorul de gaz pentru versiunea Eco-G a modelului Jogger. În acest fel, bateria nu afectează cu nimic spațiul interior sau de depozitare al mașinii.

Bateria se încarcă în timpul mersului, la frânare și decelerare și poate fi ajutată să facă mai eficient acest lucru prin utilizarea funcției “B” a transmisiei. De altfel, Dacia Jogger Hybrid pleacă întotdeauna în mod electric de pe loc și, spune Dacia, poate ajunge să fie propulsată strict electric până la 80% din timp, la rularea în mediul urban. Oficial, consumul este cu 40% mai redus decât cel al unui motor termic echivalent, în ciclul urban. Autonomia oficială a mașinii este de 900 km, calculată la nivelul consumului mediu. Dacia oferă 8 ani garanție pentru bateria de tracțiune, în limita a 160.000 km.

Dacia Jogger Hybrid 140

Prețul nu a fost dezvăluit deocamdată, îl vom afla la începutul lunii ianuarie.

Cu ocazia lansării primei sale versiuni hibride, Dacia a anunțat și o nouă culoare pentru Jogger – Gri Schiste.

Totodată, Dacia a anunțat și performanțele comerciale ale modelului Jogger, lansat în luna martie a anului 2022. Astfel, Jogger a înregistrat, la nivel global, 83.000 de comenzi și peste 51.000 de înmatriculări. Aceste valori fac din Jogger modelul plasat pe locul al doilea al vânzărilor de modele compacte în Europa (cu excepția SUV-urilor) către persoane fizice. Din totalul acestui volum de vânzări, 2/3 sunt comandate cu motorizarea Eco-G 100 (benzină + GPL) și tot 2/3 sunt achiziționate cu cel mai bun nivel de echipare. Versiunea cu 7 locuri a lui Jogger este foarte apreciată, fiind comandată de 55% dintre clienții acestui model.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.