Home Motorsport Daniel Ricciardo se impune la Spa-Francorchamps

Daniel Ricciardo se impune la Spa-Francorchamps

de

Daniel Ricciardo a profitat de accidentul survenit între Nico Rosberg și Lewis Hamilton, ambii piloți ai echipei Mercedes.

Daniel Ricciardo (stânga) și Valtteri Bottas sărbătoresc victoria din Belgia

Daniel Ricciardo (stânga) și Valtteri Bottas sărbătoresc victoria din Belgia

Nico Rosberg a plecat din pole-position în cursa desfășurată în Belgia, la Spa-Francorchamps. A fost însă depășit chiar după start de coechipierul său, Lewis Hamilton. Apoi, a fost depășit și de Sebastian Vettel, campionul en titre. Vettel a încercat să-l depășească și pe Hamilton, dar a ieșit în decor pentru scurtă perioadă de timp.

Daniel Ricciardo a câștigat și în Ungaria

Un tur mai târziu, Rosberg a încercat să-l depășească pe Hamilton, dar cei doi piloți s-au acroșat. Rosberg a reușit să continue cursa, dar a fost nevoit să schimbe aripa față la boxe. Hamilton a fost forțat însă de o pană să abandoneze.

Daniil Kvyat, Sergio Perez, formula 1 GP, Belgien,

Daniel Ricciardo (Red Bull) a profitat din plin de acest incident și a devenit lider cu puțin timp înainte de finalul primei serii de opriri la boxe. Având o strategie bună, doar două opriri pe parcursul cursei, a reușit să se mențină pe prima poziție până la final. Podiumul a fost completat de Valtteri Bottas (Williams-Mercedes). Kimi Räikkönen a terminat cursa pe 4, fiind depășit de Rosberg, pornit în urmărirea liderului.

Inițial, Magnussen a terminat cursa pe locul 5, dar a fost penalizat de către comisarii de cursă cu 20 de secunde ca urmare a unui accident în care a mai fost implicat Fernando Alonso (Ferrari).

Formula 1. Clasament general după Marele Premiu al Belgiei

Pilot – echipă +/- Puncte Diferență Victorii
1
 Nico Rosberg – Mercedes
220
4
2
 Lewis Hamilton – Mercedes
191
29
5
3
 Daniel Ricciardo – Red Bull
156
64
3
4
 Fernando Alonso – Ferrari
121
99
0
5
 Valtteri Bottas – Williams
110
110
0

Articole similare