Home Știri Două noi modele Mazda în următorii 2 ani: Mazda CX-60 și Mazda CX-80

Două noi modele Mazda în următorii 2 ani: Mazda CX-60 și Mazda CX-80

de Dan Damian
Mazda CX-60

După o perioadă de acalmie, Mazda revine cu anunțul a două noi modele: Mazda CX-60 și Mazda CX-80, plus un nou motor și o nouă versiune MX-30.

Mazda a anunțat planul de extindere a gamei de SUV-uri începând cu 2022. Două modele noi din gama de SUV-uri a producătorului japonez, Mazda CX-60 și Mazda CX-80, vor fi introduse în toată Europa în următorii doi ani. Pentru SUA și alte piețe non-europene vorbim despre trei noi modele: CX-50, CX-70 și CX-90.

Revenind la piața noastră, europeană, CX-60 va fi un SUV cu 5 locuri, în timp ce CX-80, mai mare, va avea și al treilea rând de scaune, pentru o configurație care permite 7 locuri. Ambele modele marchează și o altă premieră pentru Mazda: vor fi disponibile și în versiune PHEV. Iar dacă nu comandați un plug-in hybrid, veți putea opta pentru noile motoare pe benzină Skyactiv-X cu șase cilindri în linie și motorul diesel Skyactiv-D, introduse în combinație cu un sistem mild hybrid de 48V.

În plus, în prima jumătate a anului viitor, va fi prezentată o nouă versiune a primului model electric Mazda MX-30, care încorporează acum mai multe tehnologii de electrificare utilizând motorul rotativ unic Mazda ca generator. Este o adiție oarecum atipică, nu prea mai există producători care să vină cu un model electric și apoi să-l ofere și într-o versiune cu generator format dintr-un motor termic. Dar Mazda nu oferă un motor clasic drept generator, ci o nouă versiune a motorului Wankel, pe care nu l-a mai folosit de pe vremea modelului RX-8.

În jurul anului 2025, compania va prezenta noi modele electrice, construite pe platformă dedicată. Odată cu introducerea acestor modele, Mazda va avansa în procesul de a electrifica în întregime gama până în 2030.

Alături de aceste noi modele, Mazda CX-5 rămâne unul dintre modelele de bază pentru Mazda la nivel global. CX-5 și alte modele, precum CX-30 vor continua să joace un rol cheie în gama de SUV-uri crossover Mazda.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.