Home ȘtiriSaloane Auto Salonul Auto de la Geneva anulat în 2022

Salonul Auto de la Geneva anulat în 2022

de George Grosu
blank

După două anulări consecutive, Salonul Auto de la Geneva ar fi trebuit să aibă loc din nou în anul 2022. Acum, însă, o nouă anulare pentru anul 2022 anunțată recent de organizatori, vine ca o surpriză.

După anulările din anii 2020 și 2021 datorate pandemiei, Salonul Internațional de la Geneva (GIMS) ar fi trebuit să aibă loc din nou în perioada 19-27 februarie 2022 în apropierea lacului Léman din Geneva. Până acum, întreaga industrie auto s-a reunit în mod tradițional cu inovațiile sale de ultimă oră la Geneva la începutul fiecărui an. În mod surprinzător, organizatorii au anunțat acum că, și ediția salonului elvețian planificată pentru 2022 va fi anulată. Aceeași organizatori au promis în schimb să revină cu Salonul Auto de la Geneva în anul 2023 sub un nou format.

Cu doar câteva zile în urmă, organizatorii au anunțat că, deși aveau asigurată prezența a 60 de expozanți cunoscuți, trebuiau să se descurce fără câteva nume mari din domeniu. Sandro Mesquita, CEO al Salonului Auto de la Geneva a declarat pentru Automotive News, cu referire la ediția din 2022 a salonului elevețian, că producătorii Bentley și Lamborghini au anulat deja participarea, BMW, GM, Ford și Stellantis cu mărcile lor Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Lancia, Maserati, Opel și Peugeot nu au dorit să fie prezenți iar Mercedes nu a confirmat încă prezența. Doar Audi, Porsche, Fisker și Singer au dorit să fie prezenți.

Organizatorul explică anularea târgului pe termen scurt cu problemele din întreaga industrie în legătură cu pandemia Covid-19. Decizia de anulare a GIMS 2022 a fost luată în interesul atât al producătorilor de automobile, cât și al pasionaților de automobile. Problemele directe și indirecte legate de pandemia Covid-19 în curs de desfășurare nu au lăsat nicio alternativă. Organizatorii enumeră restricțiile de călătorie în curs pentru expozanții internaționali, vizitatori și jurnaliști iar pe de altă parte, problemele indirecte cauzate de pandemie, cum ar fi lipsa semiconductorilor, au oferit producătorilor auto noi priorități pe care trebuie să le abordeze mai întâi. Aceste probleme au dus recent la mai multe anulări, ceea ce a condus la confirmarea finală a amânării ediției din 2022 a evenimentului auto elvețian.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?