Știri

Economia… electrică, în creștere în SUA, în schimb cea comercială se transformă la VW

Subsidiarul Volkswagen Truck & Bus al constructorului german Volkswagen AG se va numi de acum încolo Traton Group, în timp ce în America General Motors și Honda, alături de numeroși parteneri semnează un acord de electrificare.

O serie de companii cu interese pe piața auto americană au decisă să intre în parteneriat pentru a transforma în realitate sintagma „viitorul este electric” – „Transportation Electrification Accord,” este un nou acord realizat între numeroase entități industriale importante: Honda și GM, BYD, Proterra, sau Zero Motorcycles din partea producătorilor auto, cu PG&E, Commonwealth Edison, sau National Grid din partea furnizorilor de utilități, dar și grupuri de sprijin precum Plug In America, Sierra Club, ori Union of Concerned Scientists. Desigur, ei au deja un site propriu, iar noul „sindicat” este deschis participării oricărei alte companii.

Volkswagen Ag pare să pregătească capitalizarea pentru listarea publică a subsidiarului său Volkswagen Truck & Bus, primul pas sosind în postura unei schimbări a denumirii comerciale – compania germană devenind de acum Traton Group. În interiorul său brand-urile tradiționale, precum MAN, Scania, Volkswagen Caminhões e Ônibus sau RIO vor păstra identitatea proprie sub umbrela noii entități.

 

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta