Știri Video

Facelift bavarez: BMW Seria 5 Sedan şi Touring + Seria 6 GT

Facelift bavarez: BMW Seria 5 Sedan şi Touring + Seria 6 GT

Seria 5 Sedan și Touring, dar și excentricul Seria 6 Gran Turismo au primit o serie de îmbunătățiri menite să le mențină atractive pe parcursul restului ciclului de viață al generației actuale. Nokian Tyres, producătorul finlandez de anvelope, se ocupă de reducerea gazelor cu efect de seră.

BMW nu face experimente de stil, astfel încât Seria 5 Sedan și Touring se prezintă cu un design exterior și interior mai evoluat – însă mai ales la nivelul detaliilor. Alături de Seria 5 Sedan, noul Touring va fi disponibil acum şi cu un sistem de propulsie plug-in hybrid. Iar tehnologia mild hybrid se extinde la toate modelele cu motorizare cu patru sau șase cilindri. În habitaclu, cele mai importante dotări noi de interior includ sistemul de afișare şi operare, care include un ecran central de până la 12,3 inchi și noul sistem de operare BMW 7 cu Asistent personal inteligent.

Facelift bavarez: BMW Seria 5 Sedan şi Touring + Seria 6 GT

Noile Seria 5 vor ajunge pe piețele de desfacere din iulie, principalele modificări de design fiind operate la nivelul grilei, spoilerului frontal, al farurilor (cu tehnologie LED, matrix sau Laserlight) și al stopurilor. O noutate absolută o reprezintă introducerea jantelor BMW Individual Air Performance – mai eficiente cu 5% din punct de vedere aerodinamic. Din toamnă vor apărea noile BMW 530e Touring şi 530e xDrive Touring – cu 292 CP și autonomie electrică de 53-62 km. Deasupra acestor modele va sosi 545e xDrive Sedan – capabil să livreze 394 CP / 600 Nm. Va avea o autonomie EV de 54-57 de kilometri și un sprint la 100 km/h în 4,7 secunde.

Facelift bavarez: BMW Seria 5 Sedan şi Touring + Seria 6 GT

Tehnologia mild hybrid, introdusă în premieră la modelele BMW 520d şi BMW 520d xDrive în toamna anului 2019, va deveni disponibilă pe toate propulsoarele cu patru sau șase cilindri ale Seriei 5 Sedan și Touring. Această tehnologie va fi disponibilă inclusiv pe noua gamă Seria 6 Gran Turismo. „Ciudățelul” segmentului executiv premium, Seria 6 GT, primește la rândul său propria modernizare – schimbările de stil sunt la fel de subtile și tehnologizate ca la „fratele” Seria 5 Sedan și Touring. Cele mai evidente rămân cele operate la nivelul părții frontale – grila este mai mare, bara frontală a fost regândită iar farurile (opțional matrix sau Laserlight) includ noua semnătură LED în forma literei „L”.

Facelift bavarez: BMW Seria 5 Sedan şi Touring + Seria 6 GT

Interiorul include standard cele mai noi tehnologii – instrumentarul de bord complet digital și versiunea de top, de 12,3 inch, a display-ului central. Și noul Seria 6 Gran Turismo va debuta tot în iulie, gama de motorizări mild-hybrid fiind compusă din două versiuni pe benzină și trei diesel – puterile oferite variind între 190 și 340 CP. La fel ca la Seria 5, pe 6 Gran Turismo devin disponibile sistemele BMW Live Cockpit Professional, BMW Maps, asistentul personal inteligent, sau funcția de actualizare software de la distanță.

Facelift bavarez: BMW Seria 5 Sedan şi Touring + Seria 6 GT

Nokian Tyres este primul producător de anvelope care a primit aprobare din partea inițiativei Science Based Targets (SBTi) pentru a-și atinge obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES). Compania finlandeză își propune să reducă emisiile de GES cu 40% per tona de anvelope, începând cu anul de referință 2015, atât în cazul emisiilor directe, cât și al celor indirecte din energie achiziționată. „Am asistat deja la o iarnă fără zăpadă în sudul Finlandei și ne-am angajat să luăm măsurile necesare pentru a salva iernile pentru generațiile viitoare. În ultimii șase ani, am redus deja emisiile de gaze cu efect de seră cu 44%, iar eforturile nu se opresc aici.”, completează Hille Korhonen, Președinte și CEO al Nokian Tyres.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE