Home Știri Fiat: serie de 5 concepte, inclusiv Fiat Panda EV

Fiat: serie de 5 concepte, inclusiv Fiat Panda EV

de Dan Damian
Fiat Concept CityCar - Fiat Panda

Fiat a prezentat strategia de dezvoltare pe termen mediu, care include și lansarea unui Fiat Panda electric, pe platforma Stellantis.

Cei de la Fiat nu sunt prezenți la Salonul Auto de la Geneva, dar au folosit ziua de presă a acestui eveniment pentru a-și prezenta planurile pe termen mediu, precum și o posibilă gamă de modele, cu produse în mai multe segmente. Primul model din această serie va fi prezentat în luna iulie a acestui an, apoi va urma câte un nou model în fiecare an.

În vara acestui an am putea vedea noul Fiat Panda electric, prefigurat acum de conceptul City Car. Fiat spune că acest concept este mai mare decât actualul Panda, fiind un fel de Mega-Panda. Dar, la acest moment, conceptul pare destul de departe de producția de serie.

Fiat Concept Pick-Up

De asemenea, Fiat are în plan și un Pick-Up. Nu este o surpriză, actualul pick-up Fiat Strada este cel mai bine vândut model pe piața braziliană (spune constructorul italian), așa că un înlocuitor este perfect logic. Italienii vor să îmbine în caroseria de pick-up funcționalitatea unei utilitare cu confortul unui SUV, anunțând și faptul că pick-up-ul se potrivește mediului urban.

Fiat Concept Fastback

Și un fastback va urma în gama Fiat. Italienii au deja unul pe piețele din America Latină (chiar Fastback se numește și este un SUV coupe în stilul lui Renault Arkana). Noul fastback va fi produs pe aceeași platformă modulară și ar putea fi adresat chiar și pieței europene.

Fiat Concept SUV

În cadrul aceluiași comunicat a fost anunțat și un nou SUV, un fel de Giga-Panda, pentru că urmează aceeași linie estetică, dar la dimensiuni sensibil mai mari, dar și un camper, bazat tot pe Panda.

Toate aceste cinci concepte se vor dezvolta în modele de serie construite pe aceeași. platformă. Fiat anunță că în următorii ani va oferi mașini cu propulsie electrică, hibridă, dar și motorizări termice.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.