Home Modele noi Noua Lancia Ypsilon – Electrică, anunță renașterea mărcii italiene

Noua Lancia Ypsilon – Electrică, anunță renașterea mărcii italiene

de Dan Damian
Lancia Ypsilon Edizione Limitata Cassina

Marca italiană a prezentat noua generație Lancia Ypsilon, care va fi oferită cu propulsie electrică și este poziționată în segmentul premium.

Nu este o simplă generație. Noua Ypsilon marchează revenirea mărcii italiene, aflată aproape de dispariție pentru o perioadă de timp – a rămas ani buni cu un singur model în gamă, vechea Ypsilon.

Noua generație adoptă un stil sofisticat, proaspăt, în concordanță cu pretențiile premium ale mărcii în cadrul grupului Stellantis. Partea frontală afișează în prima-plan linia LED din partea superioară, care încadrează noua siglă a mărcii italiene, iar mai jos sunt farurile, fațetate parcă în stilul unui diamant, evident cu lumini LED. Spatele este și mai interesant, cu stopuri rotunde, în interiorul cărora există o semnătură luminoasă în forma literei Y. Pe laterale observăm mânerele portierelor spate integrate în montanții subliniați la exterior car element de design.

Lancia Ypsilon Edizione Limitata Cassina

La interior este o simfonie a designului și materialelor, asta și pentru că ceea ce vedeți în poze este versiunea Edizione Limitata Cassina. Așa cum îi spune și numele, este o ediție limitată, care va fi produsă în 1906 exemplare (anul debutului mărcii). Cassina este o companie italiană de design interior și industrial. Astfel, la interior vedem materiale speciale, cum ar fi catifeaua albastră din care este realizată tapițeria și modelul special al acesteia, căruia italienii îi spun “cannelloni”.

Lancia Ypsilon Edizione Limitata Cassina

Tabloul de bord este format dintr-un display de 10,25 inchi, iar pe display-ul central, cu diagonala tot de 10,25 inchi rulează noul sistem de operare S.A.L.A. (Sound Air Light Augmentation). În toată această atmosferă deosebită, pe consola centrală veți recunoaște imediat comanda transmisiei, adică tasta, alături de butoanele alăturate – sunt preluate direct (fără nici un fel de modificări) de la modelele grupului Stellantis (Peugeot în special).

Lancia Ypsilon Edizione Limitata Cassina

Noua Lancia Ypsilon este electrică… la început. Adică inițial va fi disponibilă doar cu propulsie EV, dar vor urma și motorizări termice (cum s-a întâmplat și la Jeep Avenger). Lancia Ypsilon EV are un motor electric de 156 CP (260 Nm) și baterie de 51 kWh, pentru autonomie (WLTP) de 403 km. Bateria poate fi încărcată la 20 la 80% în 24 de minute. Nici o supriza la acest capitol, este exact pachetul care antrenează toate modelele electrice de clasă mică ale grupului Stellantis.

Lancia Ypsilon Edizione Limitata Cassina

Probabil că Lancia Ypsilon nu va veni foarte repede în România. Practic, Marca italiană revine în Europa și nu mai are o structură de vânzări. prima piață pe care se va lansa este cea din Belgia, la mijlocul acestui an. Urmează apoi Franța și Spania, iar pe piața germană debutul este programat pentru anul viitor.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.