Home Știri Ford GT a sosit în Norvegia pentru un pic de turism și ceva tururi record de circuit

Ford GT a sosit în Norvegia pentru un pic de turism și ceva tururi record de circuit

de Aurel Niculescu

Seria „Europe’s Greatest Driving Roads” – ce a inclus și o plimbare pe Transfăgărășan la bordul unui Mustang – a ajuns acum în vizită în Norvegia, casa unui drum legendar, Atlantic Ocean Road, dar și a celui mai nordic circuit din lume.

Un supercar pe un drum cu peisaje de poveste – de această dată frumusețile nordice, spectaculoase și dure ale Norvegiei – este visul multor pasionați de automobile. Astfel, dacă nu putem ajunge la bordul unui Ford GT deoarece seria sa a fost deja vândută anticipat, măcar să visăm cu ochii deschiși la parcurgerea Atlantic Ocean Road – un drum foarte scurt, de doar cinci mile ce leagă orașele de coastă Vevang și Kårvåg. Monument al dorinței omului de a se întâlni cu spectaculoasa natură, Atlantic Ocean Road trebuie văzut și simțit, de aceea ne vom abține de la a-l caracteriza în cuvinte.

Filmulețul promoțional al constructorului American ar trebui să fie suficient, timp în care noi putem să vă povestim un pic despre Arctic Circle Raceway. La 500 de mile mai sus spre nord de fabulosul drum, circuitul este la doar 20 de mile distanță de imaginarul Cerc Arctic, drept pentru care a fost considerat cea mai nordică pistă de curse din lume. Ford-ul GT, este drept mai obișnuit cu evenimentele de anduranță (o astfel de cursă ținută vara acolo ar avea lumină pe tot parcursul), a venit aici pentru a stabili un nou record pe turul de circuit. Stefan Mücke, veteran Le Mans și driver pentru Ford Chip Ganassi Racing a plecat de acolo cu un timp de 1 minut 36,29 secunde, reușind să parcurgă circuitul lung de 2,3 mile mai repede cu cinci secunde decât precedentul barem.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.