Home ȘtiriIndustrie Ford în discuții cu BYD pentru a vinde uzina din Saarlouis, Germania

Ford în discuții cu BYD pentru a vinde uzina din Saarlouis, Germania

de Răzvan Măgureanu

Ford este în discuții cu producătorul chinez BYD pentru a vinde uzina din Saarlouis, Germania, informează Wall Street Journal. 

După cum am mai scris aici, Ford își va restrânge gama de modele pentru Europa. Producția lui Ford Fiesta s-a încheiat și un succesor nu va mai fi oferit. De aceea, Ford a anunțat că va concedia 3.200 angajați de la uzina din Koln, unde se producea Fiesta.

De asemenea, nici Ford Focus nu va mai avea succesor și de aceea, Ford se gândește să vândă uzina din Saarlouis unde se produce Focus. Producția actualului Focus va continua până la finalul actualului ciclu de viață în 2025.

Wall Street Journal informează că Ford este în discuții cu producătorul chinez BYD pentru a cumpăra uzina din Saarlouis. Wall Street Journal informează că directorii Ford se vor deplasa în China săptămâna viitoare pentru a discuta vânzarea uzinei din Saarlouis cu omologii lor de la BYD.

Tot Wall Street Journal spune că există 15 potențiali investitori pentru izna Ford din Saarlouis. Oficialii Ford au anunțat azi, 24 ianuarie, că vor decide până la mijlocul lunii februarie asupra planului de concedieri. Pe lângă cele 3.200 concedieri anunțat la uzina din Koln, la uzina din Saarlouis lucrează 4.600 angajați.

Prin renunțarea la Fiesta și Focus, Ford nu va mai avea niciun model de clasă mică și compactă în gamă. Cel mai mic model va fi SUV-ul de clasă mică Ford Puma. Ford se va concentra în Europa pe modelele electrice și vehiculele comerciale de clasă mică, compactă și medie.

În această primăvară, Ford va lansa în Europa un SUV compact electric, mai mic decât Mustang Mach-E, care se va baza pe platforma MEB de la VW. Se pare însă că Ford nu va utiliza mult timp platforma MEB de la VW și are în plan să dezvolte o platformă proprie până în 2025.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.