Home Știri Ford Mustang facelift: Înapoi în viitor

Ford Mustang facelift: Înapoi în viitor

de

Prezentat la scurt timp după Salonul de la Detroit, viitorul Ford Mustang promite mai multe opțiuni de personalizare, motoare mai puternice, cutie automată cu zece rapoarte, interior revizuit și mai multă tehnologie. Singura problemă: avem ceva de așteptat până să îl conducem. Anunțarea versiunii revizuite a lui Ford Mustang cu aproape un an înainte de lansarea comercială poate părea prematură, lăsând în ofsaid generația actuală, care rămâne disponibilă pe piață pentru încă ceva vreme de acum încolo. Graba este justificată, pe de o parte, de prezen­ța amenințătoare a rivalului Chevrolet Camaro, iar pe de altă parte, de rolul tot mai important interpretat de Mustang în strategia globală a mărcii Ford.

Fără să altereze profilul inconfundabil al modelului, faceliftul reușește cu câteva modificări de detaliu să contureze o prezență mai agresivă, cu
blocuri optice revizuite – farurile înglobează acum tehnologie LED – și un calandru prelung și îngust, mai apropiat ca design de actuala identitate vizuală a mărcii.

La interior, cea mai mare noutate este instrumentarul de bord digital, afișat pe un ecran de 12 inchi, personalizat în funcție de modurile de rulare ale mașinii, în cadrul unor opțiuni ample de setări care pot fi memorate individual cu ajutorul funcției MyMode. Între opționale, de remarcat disponibilitatea suspensiilor adaptive Magne­Ride și apariția unei noi transmisii automate cu zece rapoarte (dezvoltată de Ford împreună cu General Motors: da, Chevrolet Camaro folosește deja aceeași cutie de viteze)!

Prin renunțarea la motorul V6 de 3,7 litri, piața americană rămâne doar cu cele două propulsoare disponibile și în Europa, EcoBoost cu patru cilindri de 2,3 litri și V8-ul de 5,0 litri, pentru care Ford promite perfor­manțe optimizate, fără a anunța un aport exact de putere sau cuplu. În schimb, modificările aduse evacuării versiunii GT ar trebui să asigure o co­loană sonoră mai pătrunzătoare pentru motorul V8. La nivelul echipamentelor de siguranță, apare sistemul de frânare automată cu detectarea pietonilor, cel de monitorizare a nivelului de oboseală a șoferului și avertizarea la părăsirea involuntară a benzii de rulare.

Noutățile adoptate de coupé sunt preluate și de versiunea Convertible, prezentată deocamdată în câteva fotografii publicate de Ford. În plus, ca parte a unei investiții de 4,5 miliarde de dolari în dezvoltarea de automobile electrice și hibride, compania americană a anunțat producerea în viitor a unei versiuni hibride a lui Mustang. Tot ce ne mai lipsește este o mașină a timpului care să ne ducă mai repede aproape de noua generație, așteptată în Europa la începutul anului viitor.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.