Home Știri Mazda MX-5 RF câştigă marele premiu la Red Dot 2017

Mazda MX-5 RF câştigă marele premiu la Red Dot 2017

de

Noua Mazda MX-5 RF a câștigat marele premiu al competiţiei „Red Dot: Best of the Best“, la ediţia 2017, la categoria design de produs. Acesta se adaugă multitudinii de premii Mazda pentru stilul de design Kodo – Soul of Motion. Versiunea hard top retractable fastback cu două locuri dublează succesul celei de-a patra generaţii MX-5 cu soft top, care a câştigat acelaşi premiu în 2015. 

Cea mai înaltă distincţie a acestei importante competiţii internaţionale anuale se acordă numai pentru acele elemente de design cu adevărat remarcabile şi revoluționare. Potrivit organizatorilor, câştigătorii marelui premiu sunt acele produse de design vizionare care reuşesc să realizeze o armonie perfectă între calitatea funcţională, atractivitate, grad ridicat de utilizare şi multe altele.

Primul fastback care beneficiază de liniile de design KODO, RF dispune de un hardtop unic, care nu numai că arată incredibil, dar este uşor şi foarte eficient, iar capotarea sau deschiderea lui se realizează, asemenea unui origami, și durează doar 13 secunde. Adăugând o latură practică de coupe senzației de neegalat a   conducerii unui MX-5, RF accentuează şi mai mult experienţa modelului, dar rămâne fidel tradiţiei Jinba Ittai, tradus prin „cal și călăreț un singur tot”, care a făcut din model o adevărată legendă şi cel mai bine vândut roadster din istorie.


„Prin RF am dus MX-5 pe drum nou, incitant. Ori de câte ori văd această maşină, îmi vine în minte efortul fără precedent al întregii echipe, nu doar al designerilor, ci şi al inginerilor şi al specialiştilor din producţie”, spune Ikuo Maeda Mazda global head of design. „Fiecare dintre ei merită laude pentru această realizare.”

Rezervat pentru produsele care îndeplinesc cele mai înalte standarde de proiectare din categoria respectivă, juriul concursului format din 39 de designeri, profesori şi jurnalişti au ales doar 102 câştigători la categoria “Best of the Best” din mai mult de 5.500 de înscrieri primite anul aceasta din 54 de ţări. Criteriile includ inovaţie, funcţionalitate, ergonomie, simbol şi conţinut emoţional, calitate evidentă şi compatibilitate ecologică. Mazda va fi premiată în cadrul ceremoniei de la Aalto Theatre din Essen, pe 3 iulie. Anuarul Red Dot Design va fi lansat în aceeași zi şi va prezenta premiile “Best of the Best”,  precum şi portretele creatorilor lor.

Este cel de-al şaselea premiu Red Dot câştigat până în prezent de Mazda şi KODO pentru modelele generaţiei curente. Mazda CX-3 şi Mazda2 au câştigat în 2015 (alături de versiunea soft-top Mazda MX-5), după ce Mazda3 şi Mazda6 au plecat acasă cu aceleaşi onoruri în 2014, respectiv 2013.

Iniţiată în 1955 de Design Zentrum Nordrhein Westfalen Essen, Germania, Red Dot este una dintre cele mai mari competiţii de produs din lume. Produsele de design selectate anul acesta în 47 de categorii inclusiv maşini şi motociclete, au câştigat dreptul de a purta simbolul “red dot” (punctul roşu), un simbol internaţional ce reprezintă excelenţa. De asemenea, timp de cinci săptămâni după ceremonia de decernare a premiilor, produsele vor fi expuse în muzeul Red Dot Design ca parte din cea mai mare expoziţie mondială de design contemporan.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.