Home Știri Ford oprește temporar producția la Craiova – update

Ford oprește temporar producția la Craiova – update

de

Fabrica Ford din Craiova va opri producția câteva zile din luna septembrie, din cauza reducerii cererii de modele Ford B-Max pe plan european.

Ford Craiova_1-3948

Dacă în urmă cu puțin timp Ford anunța că B-Max a devenit cel mai bine vândut monovolum din segmentul său la nivel european, acum avem și o veste proastă. Fabrica de la Craiova va întrerupe producția câteva zile din luna septembrie.

Update – 10.20

„B-MAX continuă să fie cel mai bine vândut monovolum de dimensiuni mici din Europa, dar, per total, piața auto continuă să scadă comparativ cu anul precedent. Ford România va continua să își alinieze producția la cererea efectivă a pieței și, datorită flexibilității sistemelor noastre de lucru, putem reacționa în timp real la schimbările pieței, inclusiv prin creșteri de producție“, au declarat pentru auto motor și sport reprezentanții Ford România.

Ford câștigă „Motorul Anului“ a doua oară, cu 1.0 EcoBoost

Cei 4000 de salariați vor intra în șomaj tehnic și vor fi plătiți cu 80% din salariul de bază pentru perioada în care vor sta acasă, scrie Gazeta de Sud. Într-un interviu acordat aceleiași publicații, directorul de resurse umane al Ford România, Rob Ardley, a spus că nu se vor face disponibilizări.

Conceptul Ford S-Max prefigurează viitoarea generație

„Deocamdată, vor fi opriri săptămânale ale producției, timp de 7 zile în total, în luna septembrie. Dar trebuie să rămânem flexibili, iar când cererea își va reveni, trebuie ca oamenii să se întoarcă în fabrică. Când piața din Europa de Vest își va reveni – acolo sunt cei mai mulți clienți ai noștri –, atunci și cererea de Ford B-Max își va reveni. Ar putea fi și o creștere a cererii de motoare, astfel încât producția de la Craiova va fi echilibrată“, a zis Rob Ardley, care a mai explicat că și în alte fabrici Ford din Europa sunt programate zile fără producție, cum ar fi fabrica de la Saarlouis, din Germania.

Test cu Ford B-Max

Rob Ardley nu a dorit să speculeze dacă vor mai fi opriri ale producției și în celelalte luni ale anului, deoarece există posibilitatea ca piața să se redreseze în perioada următoare. Liderii de sindicat spun însă că întreruperea producției se va face câteva zile în fiecare lună, până la finele anului. 

 

Articole similare

Comentarii închise.