Home Motorsport Formula 1: Lewis Hamilton se impune la Monza

Formula 1: Lewis Hamilton se impune la Monza

de

Lewis Hamilton a câștigat cursa de la Monza, cursă de casă pentru Pirelli, disputată pe circuitul aflat la mai puțin de o oră și jumătate de mers cu mașina față de cartierul general al companiei din Milano.

Daniil Kvyat, Sergio Perez, formula 1 GP, Belgien,

Pilotul echipei Mercedes s-a impus având o strategie cu o singură oprire. Hamilton a început cu pneurile P Zero Alb (medium) și a schimbat apoi pe pneurile P Zero Orange (hard) în turul 25. Lewis Hamilton a urcat astfel pe poziția a șaptea în topul câștigătorilor de curse din toate timpurile. L-a depășit pe Sir Jackie Stewart și a primit trofeul pentru această victorie din partea francezului Jean Alesi.

Nico Rosberg se impune în Germania

Strategia câștigatoare a fost adoptată de majoritatea piloților, primii zece având o tactică similară. Pe unul dintre cele mai rapide circuite din calendar, unde se pierd 24 de secunde în timpul unei opriri, majoritatea piloților a profitat de uzura mică a ambelor compoziții și a oprit o singură dată.

Piloții din top 10 au început cu pneuri de compoziție medium, Nico Hulkenberg (Force India), de pe poziția a 13, fiind primul de pe grilă care a ales pneurile de compoziție hard. Germanul a parcurs ultimele 33 de tururi cu pneurile de compoziție medium. Daniil Kvyat (Toro Rosso) a ales aceeași strategie după ce a primit o penalizare pe grilă și a plecat în cursă de pe poziția a 21-a. Kvyat a plecat cu hard și a schimbat apoi pe medium fiind foarte aproape să termine în puncte, dar a ratat intrarea în top 10 din cauza unor probleme la sistemul de frânare în ultimul tur.

Avancronica Marelui Premiu al Italiei

Din punct de vedere meteorologic, în cursă temperaturile au fost mai scăzute decât vineri și sâmbătă. Startul s-a dat la o temperatură ambientală de 29 grade Celsius și o temperatură a asfaltului de 44 grade Celsius. Pe tot parcursul weekendului, uzura și degradarea ambelor compoziții a fost așa cum ne-am așteptat. S-au înregistrat viteze de top de peste 360 km/h și nu am avut nicio problemă aici la Monza. Îl felicităm pe Lewis Hamilton pentru a doua victorie la Monza, obținută cu pneuri Pirelli, o cursă extrem de spectaculoasă cu foarte multe depasiri”, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Lewis Hamilton rămâne în cursa pentru titlu

După Marele Premiu al Italiei +/- Puncte Diferență Victorii
1
 Nico Rosberg – Mercedes
238
4
2
 Lewis Hamilton – Mercedes
216
22
6
3
 Daniel Ricciardo – Red Bull
166
72
3
4
 Valtteri Bottas – Williams
+1
122
116
0
5
 Fernando Alonso – Ferrari
-1
121
117
0

Articole similare

Comentarii închise.