Home Motorsport Renault continuă în Formula 1 ca Alpine F1 Team

Renault continuă în Formula 1 ca Alpine F1 Team

de Dan Damian
Alpine F1 Team

Renault a anunțat astăzi că va continua parcursul în Formula 1 sub numele Alpine F1 Team.

Renault trece printr-o restructurare de mari proporții, după tot scandalui cu Carlos Ghosn, problemele alianței cu Nissan și Mitsubishi și, mai nou, pierderile uriașe cauzate de pandemia de coronovirus. În aceste condiții, exitau anumite temeri legate de faptul că brandul Alpine, resuscitat în urmă cu doar câțiva ani, va fi trecut în plan secund sau, mai rău, pe linie moartă. Renault a ales însă ca Alpine să fie unul dintre pilonii săi de dezvoltare, mai mult, chiar l-a propulsat în Formula 1, echipa constructorului francez fiind, de anul viitor, Alpine F1 Team, probabil cu același cuplu de piloți: Esteban Ocon și Daniel Ricciardo. 

Oferind echipei sale numele Alpine din sezonul 2021, Groupe Renault a ales să pună culorile excelenței franceze în centrul Formulei 1. Deja recunoscut pentru recordurile și succesele sale în competițiile de anduranță și raliuri, numele Alpine își găsește în mod firesc locul în standardele, prestigiul și performanța Formulei 1.

Brandul Alpine, un simbol puternic al sportivității, va fi destinat șasiului și va aduce un omagiu expertizei care a dat naștere modelului A110. Pentru Alpine, acesta este un pas cheie pentru a accelera dezvoltarea și influența mărcii. Motorul echipei va continua să beneficieze de expertiza unică a Grupului Renault în materie de propulsie hibridă, iar numele său E-Tech va fi păstrat.

Semnarea noilor acorduri Concorde, care presupune limitarea bugetelor și punerea în aplicare a noilor reglementări tehnice din 2022, confirmă hotărârea grupului Renault de a reveni pe podium și de a câștiga sub noile sale culori.

Implicarea brandului Alpine în Formula 1 a fost susținută de noul CEO al grupului Renault, Luca de Meo, cel sub bagheta căruia Renault și mărcile din portofoliu vor trebui să redevină profitabile: „Alpine este un brand frumos, puternic și vibrant, care aduce un zâmbet pe fețele fanilor săi. Prin introducerea Alpine, un simbol al excelenței franceze, în cele mai prestigioase discipline auto din lume, continuăm aventura producătorilor într-un sport reînnoit. Aducem un brand de vis alături de cele mai mari nume, pentru competiții spectaculoase făcute și urmărite de entuziaști. Alpine își va proiecta valorile și în padocul F1: eleganță, ingeniozitate și îndrăzneală.”

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?