Modele noi Știri

Oficial: Noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway – Trio românesc

Noile Dacia Logan si Sandero
Noile Dacia Logan si Sandero

Noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway au fost prezentate astăzi de constructorul român si putem observa un design cu totul nou, mult mai modern.

Dacia a venit astăzi cu o prezentare de grup, arătând noile Dacia Logan și Sandero, dar și Sandero Stepway. Este drept, avem doar trei poze oficiale, toate cu exteriorul celor 3 modele, dar sunt suficiente pentru a observa designul complet nou, mult mai modern, care încearcă chiar crearea unei imagini de marcă a modelelor românești.

Afișând dimensiuni exterioare comparabile cu cele ale automobilelor din precedenta generație, acestea oferă, pe lângă design-ul complet nou, un plus de modernitate, de echipamente și de polivalență. Este adevărat că nu avem încă poze de interior, dar și acolo se anunță o revoluție, în materie de design, echipamente și calitate a materialelor.

Afișând o lungime ceva mai mare decât a modelului precedent, noua Dacia Logan, pe care îl vedem într-o singură poză, din cele trei, se remarcă prin silueta complet redesenată. Linia ușor descendentă a pavilionului, cu antena radio amplasată în partea din spate a acestuia, precum și efectul generat de îngustarea graduală a geamurilor laterale conferă mașinii un aspect dinamic. O serie de elemente estetice ale Noului Logan se regăsesc și pe noile Sandero și Sandero Stepway, printre acestea figurând semnătura luminoasă în formă de Y, ecartul redus între roți și pasajele acestora, precum și noul design al mânerelor de uși.

Noile Dacia Logan si Sandero

Noua Dacia Sandero beneficiază pe de altă parte de un aspect robust pus în evidență de flancurile bine marcate și de pasajele roților generos dimensionate. Personalitatea mașinii este completată de profilul cu linii fluide, ale cărui repere vizuale sunt reprezentate de parbrizul mai înclinat și de noua formă a pavilionului, aplecat ușor spre spate.  Deși garda la sol a rămas neschimbată, Noul Sandero pare mai puțin înalt, mai stabil și mai „așezat”, datorită ecartamentului ușor mărit și a roților bine dimensionate în raport cu pasajele acestora.

Cu o gardă la sol supraînălțată, Dacia Sandero Stepway este modelul recreațional polivalent al gamei Dacia, cel care atinge și ideea de crossover. Din punct de vedere vizual, diferențele față de noul Sandero sunt de acum mult mai ușor de remarcat. Alături de ornamentele specifice dispuse deasupra proiectoarelor de ceață, noua Dacia Sandero Stepway beneficiază de o capotă a motorului cu bosaje proeminente, denumirea modelului fiind vizibilă sub forma unei monograme cromate amplasate în partea de jos a calandrului.

Noile Dacia Logan si Sandero

Cel mai vizibil și mai de impact element constă însă în noua semnătură luminoasă în formă de “Y” a blocurilor optice față și spate. Dacă vi se pare cunoscută de undeva, probabil este de la modelele Volvo, al căror “Ciocan al lui Thor” seamănă destul de mult cu semnătura luminoasă prezentă pe noile Dacia Logan si Sandero.

Atât în față cât și în spate, blocurile optice sunt reunite de o nervură orizontală, care accentuează impresia de lățime mai mare a vehiculelor.

Dacia mai face precizarea că noua Dacia Logan va fi comercializată pe următoarele piețe: România, Spania, Noua Caledonie, Tahiti, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Ungaria, Slovacia, Maroc, Bulgaria, Republica Moldova.

Pentru a vedea și interiorul noilor modele Logan și Sandero trebuie să așteptăm până pe 29 septembrie, când constructorul român va prezentat toate detaliilor noilor generații, inclusiv gama de motorizări.