Modele noi Știri

Peugeot 5008 facelift: design mai incisiv și update de echipamente

Peugeot 5008 facelift
Peugeot 5008 facelift

Peugeot 5008 facelift a fost prezentat în același timp cu faceliftul fratelui mai mic, 3008, ambele modele preluând aceleași noi elemente de design.

Peugeot 5008, SUV-ul Peugeot poziționat peste 3008, a fost lansat în 2017 (mai întâi în China), iar de atunci, la nivel global, a fost vândut în circa 300.000 de exemplare. Având în vedere că  3008 și 5008 împart același design, cu doar mici variații, constructorul francez a operat un facelift simultan ambelor modele. 

Ca urmare, partea frontală a lui Peugeot 5008 facelift adoptă aceleași modificări: Noua grilă fără ramă amplifică stilul modern și se integrează în designul fluid al mașinii, care oferă o senzație de continuitate a calandrului sub blocurile optice pentru o fuziune între toate elementele. La fel ca în cazul lui 3008, pe capota stă monograma SUV-ului, la fel ca în cazul tuturor modelelor din gamă.

Peugeot 5008 facelift

Pentru a accentua sportivitatea modelului, spoilerul față include, standard, prize de aer laterale în culoare negru lucios și pentru a oferi o imagine unitară, bara de protecție conține elemente vopsite în culoarea caroseriei.

Farurile au fost redesenate pentru a obține un aspect mai agresiv. Acestea dispun de tehnologie LED, încă de la primul nivel de echipare și continuă linia caroseriei cu faruri diurne sub formă de colți cu vârf cromat. 

Pe nivelurile de echipare GT/GT Pack, blocurile optice Full LED oferă un aspect high-tech și distinctiv, grație semnăturii luminoase extinse și funcției de iluminare statică în viraje (SDL) ce optimizează vizibilitatea la viteze de până la 90 km/h.

Exact ca la faceliftul lui 3008, proiectoarele de ceață au fost înlocuite cu funcția “Foggy Mode” integrată în blocurile optice Full LED, ce aprinde farurile de fază scurtă la intensitate redusă atunci când lămpile de ceață spate sunt activate.

Peugeot 5008 facelift

În partea din spate, stopurile adoptă tehnologia Full LED (inclusiv lampa de marșarier) cu motivul ghearelor 3D, pentru o semnătură luminoasă distinctivă, iar semnalizatoarele folosesc tehnologia secvențială. Nivelul de echipare GT Pack propune jante de aliaj noi de 19ʺ San Francisco diamantate.

Interiorul se remarcă prin modificările aduse ansamblului i-Cockpit: tablou de bord digital de 12.3-inch, în totalitate personalizabil și configurabil, cu afișaj digital cu tehnologie “Normally Black” Ecranul tactil central nou HD are 10ʺ și este disponibil împreună cu 7 butoane de comutare elegante tip pian “toggle switches„ ce oferă acces direct la principalele funcții: radio, aer condiționat, navigație conectată 3D cu recunoaștere vocală, setările vehiculului, smartphone, aplicații mobile, lumini de avarie. Versiunile plug-in hybrid dispun de un buton specific ce oferă acces la meniul cu funcțiile modului de rulare electric.

Peugeot 5008 facelift

Toate versiunile termice echipate cu transmisie automată sunt disponibile acum cu un selector situat pe consola centrală, ce permite șoferului să aleagă între modurile de condus Normal, Sport și Eco. Fiind mai mare, Peugeot 5008 vine cu un spațiu superior, nu doar pentru bagaje: trei scaune independente, identice, cu reglare pe lungime și înclinare și rabatabile pe rândul 2 și două scaune independente, rabatabile și escamotabile pe rândul 3, plus posibilitatea de a rabata scaunul pasagerului din față în poziție măsuță (pentru încărcarea obiectelor lungi de până la 3.20 m). Volumul portbagajului este cuprins între 780 litri (cu scaunele de pe rândul trei rabatate) și 1940 litri, doar cu scaunul șoferului în poziție normală.

Nu există surprize la nivelul gamei de motorizări. Același motor pe benzină de 1,2 litri PureTech (3 cilindri) este oferit cu 130 CP, în combinație cu cutie manuală cu 6 trepte sau (opțional) automată cu 8 trepte. Mai există și un PureTech de 180 CP (1,6 litri, turbo, cu 180 CP) cuplat doar la cutia automată cu 8 trepte. Singurul diesel din ofertă este unul de 2 litri, cu 180 CP, disponibil doar cu cutia automată cu 8 trepte.

Peugeot 5008 facelift, în Europa produs doar în Franța, la uzinele din Sochaux și Rennes va fi disponibil la finalul acestui an.